După-amiază, COD ROȘU în mai multe județe! Vezi care sunt acelea

Home > După-amiază, COD ROȘU în mai multe județe! Vezi care sunt acelea

ANM a emis o avertizare COD ROŞU DE VISCOL pentru 6 judeţe din ţară

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de viscol pentru judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, valabilă de la ora 15:00 la ora 22:00.

În intervalul menţionat vor avea loc intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Observaţii: până la ora 12, în toată zona avertizată, vântul şi ninsoarea au fost în intensificare progresivă.

Premierul Victor Ponta și ministrul Mediului, Rovana Plumb, s-au deplasat la ANM pentru a stabili împreună cu meteorologii dacă se va institui COD ROȘU de viscol în anumite județe. Dobrogea va fi zona cea mai afectată de viscol.

După-amiază, probabilitatea să se întrunească cele trei condiţii pentru instituirea codului roşu este foarte mare“, a declarat Ion Sandu, directorul ANM.

Judeţele care ar putea fi sub COD ROŞU de viscol sunt Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Buzău şi Brăila.

“În următoarele ore, ninsorile se vor intensifica, vântul va creşte în intensitate, atinge un maxim după-amiază...lucrurile nu se vor potoli odată cu intrarea în noapte, cel puţin pentru zona Bărăganului, a Dobrogei şi sudului Moldovei, vântul va continua să sufle cu putere, iar ninsorile vor continua să fie abundente, va menţine situaţia de viscol puternic în această parte a ţării”, a mai spus meteorologul.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here