Guvernul a decis să menţină în funcţiune încă cel puţin şase luni spitalul modular din cadrul Institutului “Ana Aslan”, în care sunt gestionate posibilele cazuri de infectare cu virusul Ebola. 360.000 de lei a alocat pentru susţinerea cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare a spitalului modular.

Această unitate este singura din ţară capabilă să asigure izolarea şi tratarea pacienţilor suspecţi sau confirmaţi de infectare cu virus Ebola. În aprilie, Guvernul a alocat 2,6 milioane de lei pentru finanţarea prevenirii şi combaterii infecţiilor cu virus hemoragic Ebola în România.

Guvernul a decis să menţină în funcţiune încă cel puţin şase luni spitalul modular în care sunt gestionate posibilele cazuri de infectare cu virusul Ebola. Concret, Guvernul alocă suma de 360.000 de lei Institutului Naţional de Geriatrie şi Gerontologie “Ana Aslan”, pentru asigurarea cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare a formaţiunii medicale ROL 2 – spitalul modular în care sunt gestionate posibilele infecţii cu virusul Ebola, potrivit Ordonanţei de Urgenţă privind aprobarea susţinerii cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare a Formaţiunii Medicale ROL 2 din bugetul Ministerului Sănătăţii, adoptată miercuri, 20 mai.
Banii vor asigura aprovizionarea cu energie electrică şi apă potabilă a formaţiunii ROL 2, pentru o perioadă de şase luni, conform OUG, scrie Economica.ro.

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here