Soarele arată ca un inel de foc cu ocazia unei eclipse solare vizibile în anumite regiuni ale globului.

Din nefericire, în majoritatea regiunilor planetei acest fenomen nu va fi vizibil, scrie Agerpres.

Dacă eclipsele de Lună se produc doar în perioadele de Lună plină, eclipsele de Soare se produc doar în faza de Lună nouă. Jumătate din planetă, Lumea Nouă (cele două Americi, Australia şi Noua Zeelandă) au putut observa o eclipsă de Lună produsă la 15 aprilie. Atunci când se produce o eclipsă de Lună, ea este de obicei fie precedată, fie este urmată de o eclipsă de Soare la următoarea fază de Lună nouă.

Eclipsa solară de marţi va fi una inelară – care apare atunci când Soarele şi Luna sunt aliniate exact cu Pământul, şi diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui. Astfel, din Soare se mai vede doar corona, în forma unui inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată. Acest eveniment astronomic se produce în contextul în care Luna se apropie de cel mai îndepărtat punct al orbitei sale în jurul Pământului, având o mărime aparentă prea mică pentru a acoperi întregul disc solar.

Majoritatea oamenilor nu vor putea urmări însă această eclipsă în întregime. Singurul loc din lume unde va putea fi văzută întreaga eclipsă este o micuţă regiune din Antarctica. Fazele parţiale ale eclipsei vor putea fi vizibile şi din alte locuri. Majoritatea acestor locuri sunt însă zone de ocean, din afara rutelor maritime. Privilegiaţii acestei eclipse vor fi australienii, pe întregul continent de la antipozi putând fi văzute faze parţiale ale eclipsei.

Vezi imaginile LIVE aici:

Distribuie:58020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here