Elena Băsescu a demisionat din PDL în cursul dimineţii de luni. Potrivit unor surse democrat-liberale, europarlamentarul şi-a depus demisia la sediul central al partidului din Aleea Modrogan nr. 1.

Deocamdată, demisia din PDL nu a fost urmată de aşteptata înscriere în Partidul Mişcarea Populară. “Deocamdată nu ne-a comunicat opţiunea ei”, a declarat RomaniaTV.net secretarul executiv al PMP, fostul deputat Vasile Gherasim.

Acesta nu a ascuns însă faptul că cei din PMP se aşteaptă să se înscrie în partid şi să candideze pe lista PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai. “Părerea mea este că ar trebui să se înscrie şi să candideze pentru că altminteri ar intra în concurenţă cu PMP”, a spus Gherasim referitor la speculaţiile legate de faptul că fiica preşedintelui Traian Băsescu ar putea să candideze din postura de independent pentru un nou mandat la Parlamentul European.

Vasile Gherasim a arătat că există deja o hotărâre a Consiliului Naţional al PMP prin care europarlamentarii în funcţie care intră în partid vor primi automat un loc eligibil pe listă. “Aşa a devenit şi Cristian Preda primul pe lista noastră. Europarlamentarii au şi notorietatea şi popularitatea necesare, iar ei pot participa la monitorizarea procesului de vot”, a spus fostul deputat precizând că PMP, nefiind partid parlamentar în urma unor alegeri, nu poate desemna reprezentanţi în secţiile de vot.

În cazul în care Elena Băsescu ar urma să primească un loc la vârful listei pentru a fi din nou aleasă. PMP îşi propune să obţină cel puţin 10% la alegeri.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here