FINALA EUROVISION 2015 s-a terminat. Måns Zelmerlöw, care a interpretat piesa “Heroes”, pentru Suedia, a câștigat competiția, după o luptă strânsă cu Rusia. Italia a terminat pe locul trei. România, cu Voltaj, a terminat pe un loc mediocru – 15, cu 35 de puncte.

SVT1 Melodifestivalen 2015, Örebro Bildtext: Måns Zelmerlöw är i final i Melodifestivalen 2015. Foto: Stina Stjernkvist/SVT Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

Suedia a câștigat competiția europeană. Måns Zelmerlöw, care a interpretat piesa “Heroes”, a strâns cele mai multe puncte – 365, după o luptă foarte strânsă cu Rusia, de care s-a detașat totuși pe ultima sută de metri. Rusia a dunat 303 puncte, iat Italia a ieșit pe locul trei cu 292 puncte.

Românii de la Voltaj au obținut doar locul 15, cu 35 de puncte, după ce au adunat în special voturile din Republica Moldova și ale comunităților de români din Europa.

Câștigătorul Eurovision a fost ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au avut ponderi egale.

Iată piesa câștigătoare:

 

Abonare
Distribuie:248020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here