Mai multe autorități europene de protecție a datelor au lansat o anchetă asupra politicii de confidențialitate a rețelei sociale americane Facebook, a declarat joi Comisia națională de informatică și libertăți (Cnil) în Franța.

“Există o acțiune colectivă concertată între cinci autorități europene, Franța, Belgia, Germania, Olanda și Spania, care vor coordona acțiuni la nivel național… sub responsabilitatea Olandei. Perimetrul fiecăruia de acțiune nu este neapărat același lucru, dar pentru majoritatea este privacy policy (politica de confidențialitate) a Facebook care este în centrul dezbaterilor”, a explicat președintele Cnil, Isabelle Falque-Pierrotin, prezentând bilanțul anual al acestei Comisii, potrivit Agerpres.

Autoritățile de protecție a datelor s-ar putea mai ales interesa de creșterea transferului de date între mai multe aplicații, cum ar fi Instagram sau Whatsapp. Procesul care “abia a început” se va inspira din cel deja lansat contra Google, a precizat dna Falque-Pierrotin.

“Acest proces a arătat că atunci când Europa vorbește cu o singură voce… ea are o capacitate de negociere cu marii actori mondiali”, a subliniat ea.

După mai multe sancțiuni pronunțate de autoritățile europene de protecție a datelor contra Google, gigantul american a decis să fuzioneze în 2012 regulile de confidențialitate aplicabile la șaizeci din serviciile sale.

Asupra Facebook, “am tras concluzia că este absolut necesar să existe un grup de lucru comun și să se facă schimb de informații”, a subliniat dna Falque-Pierrotin.

Facebook a subliniat, la rândul său, pentru AFP, că “și-a actualizat recent regulile și politica de confidențialitate pentru a le face mai clare și concise” și s-a declarat “încrezătoare că aceste actualizări sunt conforme legii”, potrivit unei purtătoare de cuvânt.

“Fiind o companie ce are sediul internațional la Dublin, vom verifica produsele noastre și actualizările politicilor noastre de confidențialitate, inclusiv cu comisarul irlandez pentru protecția datelor”, responsabil pentru aplicarea de către Facebook a legislației europene privind protecția datelor, a precizat ea.

Vizualizari: 85 AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here