Una dintre cele mai recente analize ale Facebook vrea să afle ce tipuri de postări plictisesc atât de mult încât să-i facă pe utilizatori să intre mai rar în reţeaua de socializare, sau chiar s-o părăsească.

Managerii Facebook vor să ştie dacă sunt atât de multe postările plictisitoare care vin de la prietenii sau cunoştinţele din grupul unui membru al reţelei, încât acesta să ajungă să utilizeze mai rar reţeaua.

„Pentru că foarte mulţi adulţi au început să folosească Facebook, tinerii au început să se îndrepte spre alte reţele de socializare, din dorinţa de a scăpa de supraveghere, de tipul WhatsApp, potrivit lui Darren R. Hayes, professor la Şcoala de Ştiinţa Informaţiei de la Pace University (SUA), citat de Market Watch.

Postările de fotografii sau mesajele familiale cu interes scăzut pentru majoritatea celor ce nu sunt apropiaţii celui care postează, cugetările şi evenimentele personale nu sunt întotdeauna la fel de interesante pe cât par celor implicaţi direct.

„De aceea Facebook şi investitorii săi sunt permanent preocupaţi să menţină interesul tinerilor” pentru reţea, mai spune Darren R. Hayes.

Sondajul este la îndemâna oricui în fereastra care oferă opţiuni de ascundere a unei postări (Make News Feed Better) şi propune mai multe tipuri de postări şi o scală a gradului de acord sau dezacord.

Facebook speră ca, indentificând aspectele plictisitoare ale postărilor, să menţină interesul celor mai mult de un miliard de utilizatori, care intră des pe platforma de socializare, şi astfel să stimuleze creşterea veniturilor din publicitate. Sondajul menţionat se adaugă unei alte metode (Facebook Feedback Panel), deja funcţională de şase luni.

Facebook se mai confruntă, însă, cu o  provocare, notează Market Watch. Reţelele care limitează dimensiunea textelor mesajelor (ca Twitter) par să fi rezolvat  deja, astfel, problema pe care o are Facebook.

Veniturile Facebook s-au ridicat la 2,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului, în creştere cu 72%. Profitul net de 642 milioane de dolari este triplu faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului

Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here