Fii frumoasă de Crăciun! Ce să eviți atunci când îți faci părul

Home > Fii frumoasă de Crăciun! Ce să eviți atunci când îți faci părul

Vrei să îţi faci o coafură frumoasă pentru petrecerile de Crăciun sau de Revelion? Uite ce greşeli ai putea face atunci când vrei să îţi ondulezi părul!

Ondulatorul nu are mărimea potrivită

Dacă ai părul mai scurt, trebuie să foloseşti un ondulator mai subţire, ca să îţi poţi face mai multe bucle. Pe de altă parte, dacă ai părul lung, s-ar potrivi un ondulator mai gros, pentru bucle frumoase, boeme.

Iei şuviţe prea mari

Ca să îţi iasă coafura cât mai bine, trebuie să ondulezi şuviţe cât mai subţiri. Durează mai mult timp, însă rezultatul este spectaculos. De asemenea, ar trebui să ai şi un cleşte de păr şi să împarţi podoaba capilară pe secţiuni, începând de jos şi până înspre vârful capului.

Îţi faci buclele în direcţia greşită

Ca să îţi încadrezi faţa cât mai frumos, şuviţele din faţă ar trebui ondulate în afară şi nu în interior. Aşadar, pentru cele din partea dreaptă faci buclele spre dreapta, iar în stânga, buclele spre stânga.

Foloseşti ondulatorul pe părul umed

Părul umed se arde mult mai uşor, aşa că dacă foloseşti ondulatorul fierbinte pe el, cu siguranţă îl vei strica mai rău decât dacă ai încerca să-l ondulezi când e uscat. Înainte să-l ondulezi, usucă-l bine cu foehnul.

Te dai cu prea mult fixativ

Dacă părul tău se lasă destul de repede după ce îl ondulezi, nu ţine ondulatorul fierbinte mai mult în el, ci încearcă asta: după ce scoţi părul de pe fier, refă bucla cu degetele şi prinde-o cu o agrafă ca să stea în aceeaşi poziţie până se răceşte. Nu folosi fixativ decât după ce ai terminat de ondulat părul şi nu te da cu prea mult pentru că îl vei încărca şi nu va arăta deloc bine.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here