Oamenii folosesc plantele des si in diverse moduri pentru a obtine beneficii pentru sanatatea noastra, dar de obicei le folosim intotdeauna ca infuzii, ceaiuri, siropuri, tincturi si capsule.

De aceea astazi vom vedea o varianta care este sa facem propria noastra tamaie sau tamaie.

Si in timp ce aromaterapia a devenit un cuvant de interes natural pentru sanatate si bine, il asociem intotdeauna cu costul ridicat al sticlelor mici de uleiuri esentiale.

Cu toate acestea, cu mult inainte de a avea tehnologia de a distila particulele de plante aromatice in forma lichida, oamenii erau deja capabili sa caute sanatate prin aromoterapie .

Plimbarea printr-o gradina de flori dimineata, asa cum primele raze de soare incalzesc petalele colorate de flori, este o experienta de transport care ne pune intr-o dispozitie grozava si este poate prima experienta a umanitatii cu aromaterapie .

Daca ai ars vreodata ierburi pentru tamaie in casa ta, stii deja ca aceasta este o modalitate simpla de a obtine beneficiile ierburilor. Arderea ierburilor este comuna in aproape toate culturile antice.

Cand ardem ierburi uscate sau rasini, este traditional sa folosim un recipient tolerant la caldura sau o scoica cu nisip, putem sa facem si corsaje si sa le atarnam.

Mai intai vom vedea ce ierburi ar trebui sa folosim pentru a ne face propria tamaie si ce avantaje putem obtine de la fiecare.

 1. Tuya (Thuja spp.)

Este o planta sacra pentru aproape toate popoarele native din America de Nord.A fost folosita atat pentru purificarea, cat si pentru a elimina energia negativa, precum si pentru a atrage influente bune. Este adesea ars pentru a binecuvanta o casa noua, precum si oamenii care locuiesc in ea. Este o conifera de forma conica si foarte comuna in gradinaritul ornamental din intreaga lume.

2. Salvia (Salvia spp.)

O planta foarte comuna folosita in gatit si in multe ceremonii, salvia este folosita pentru meditatie, curatare si purificare. Multi oameni din Italia ard salvie dupa o lupta sau cand exista un conflict in casa.

3. Hierochloe (Hierochloe odorata)

Aceasta planta era sacra pentru nativii americani. A fost impletita si lasata sa se usuce inainte de a o arde, cand se arde degaja o aroma dulce care se imbina bine cu salvie. Hierochole este cunoscut pentru a atrage energii bune. 

4. Tamaie (Boswellia spp.)

Tamaia este rasina uscata a unui copac african. In antichitate, alaturi de smirna si aurul, era unul dintre cele mai apreciate lucruri, folosit in meditatie si vindecare. Aceasta planta are o istorie lunga, cunoscuta ca o planta pentru curatarea si protectia sufletului. Este folosit in multe culturi pentru a insoti persoana in ultimele ore de viata.

5. Smirna (Commiphora myrrha)

Smirna este o alta rasina valoroasa, care provine dintr-o planta din Orientul Mijlociu. Vechii egipteni il foloseau pentru vindecare si pentru imbalsamarea trupurilor. In prezent este folosit pentru meditatie, spiritualitate, fericire, transformare, putere, incredere si stabilitate.

6. Trandafir (Rosa spp.)

Petalele de trandafir uscate sunt excelente ca tamaie, folosite pentru a atrage dragostea si pentru a spori o atmosfera romantica. Este folosit si pentru meditatie.

7. Lavanda (Lavandula angustifolia)

Florile uscate de lavanda au un parfum racoritor atunci cand sunt arse. Lavanda poate fi arsa terapeutic pentru a trata insomnia, depresia, durerea, tristetea si anxietatea.

8. Ienupar (Juniperus monosperma)

Ramurile acestui copac vesnic verde au fost folosite pentru purificarea templelor. Ienuparul este util in special pentru revigorarea mintii si a corpului atunci cand este obosit. De asemenea, a fost ars in timpul mortii negre pentru a rezista bolii.

9. Artemisia ( Artemisia vulgaris)

Frunzele uscate de mugwor sunt folosite pentru a curata spatiul de energiile negative. Cand este ars inainte de culcare, se stie ca stimuleaza visele.

Unele dintre aceste ierburi sunt comune, iar altele nu, aproape toate pot fi gasite intr-un centru de gradinarit si cultivate acasa in ghivece.

Cum se face tamaia?

Exista mai multe moduri, dar pentru mine cel mai simplu este sa adunam un buchet din plantele alese pentru a ne face tamaia si sa le legam cu lana sau iuta sau alt tip de franghie naturala, apoi il lasam intr-un loc aerisit si la umbra pt. o luna.cel putin pentru ca acesta sa se usuce corespunzator.

Apoi, este nevoie doar de aprinderea unui capat, scuturati-l putin pentru a se stinge si lasati-l sa fumeze o vreme.

Un alt mod mai profesionist, daca doriti, este sa macinati plantele foarte fin sau sa folositi condimente pentru a face tamaia in mojar sau asemanator.Cand avem ierburile noastre facute in faina, le cernem si adaugam apa pentru a face un aluat si la final. , miere ca sa tinem totul impreuna formam conuri prin framantare de parca ar fi plastilina.

Dam forma unui con si cu un bat il traversam prin mijloc pentru a crea un canal in centru care il va ajuta sa arda fara probleme.

Apoi le lasam sa se usuce cateva zile si gata avem o tamaie brutala.

Masurile pentru realizarea conurilor sunt de 3 parti de plante la o parte de apa si jumatate de miere.De exemplu, daca am 3 linguri de plante, adaug aproximativ una de apa si jumatate de miere.

Indrazneste sa-ti faci singur tamaia, vei vedea ca este usor si distractiv.