Gică Hagi, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, își serbează astăzi a 50-a aniversare, motiv de sărbătoare națională.

„Regele” se poate lăuda cu o carieră de invidiat, atât în tricoul echipelor de club pentru care a evoluat, cât și în tricoul României. Hagi face parte dintr-un club select al fotbaliștilor care au evoluat atât pentru Real Madrid cât și pentru FC Barcelona.

De-a lungul carierei sale, fotbalistul lansat de Farul Constanța a mai evoluat pentru Sportul Studențesc, Steaua București, Brescia și Galatasaray Istanbul, acolo unde a fost un adevărat idol.

În tricoul României, Hagi a sclipit și a fost liberul Generației de Aur, cu care a reușit performanțe greu de atins, ducând România pe locul 3 mondial. Pentru Națională, Gică a marcat 35 de goluri, un record neatins nici până în astăzi.

În aceeași zi în care Hagi implinește 50 de ani și alte staruri ale fotbalului mondial își celebrează aniversarea. Cristiano Ronaldo împlinește 30 de ani, în timp ce rivalul său de la Barcelona, Neymar împlinește 23 de ani.  Tot astăzi, Sven Goran Eriksson împlinește 67 de ani, Carlos Tevez – 31, Giovanni van Bronckhorst – 40 și Rodrigo Palacio – 33.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here