1. Respiră adânc şi realizează că totul este doar în capul tău

Relaxează-te înainte să te apuci de scris. Inspiră aer adânc în piept, în timp ce ai mâinile pe bancă şi corpul relaxat. Exipiră tot aerul şi repetă acest lucru de mai multe ori. Astfel creierul va fi oxigenat şi va funcţiona mai bine. În plus, respinge gândurile negative de genul “nu o să am timp să termin”, “nu îmi mai amintesc nimic” sau “nu o să iau examenul”, este doar frica de eşec care te trage în jos.

2. Nu fuma şi nu consuma energizante înainte

Evitarea alcoolului, a stimulentelor şi a fumatului excesiv poate calma corpul. Astfel, tremuratul sau ritmul accelerat al inimii poate fi evitat. În schimb, înainte de intrarea în sală se poate mesteca gumă sau consuma diferite alimente, acest lucru reducând teama. Frica este un răspuns natural al corpului în caz de situaţii extreme, care poate fi combătut de multe ori prin mâncat. Astfel, corpul primeşte semnale că se află în siguranţă dacă se poate hrăni.

3. Un masaj poate face minuni

Învaţă să îţi detensionezi musculatura, în special cea a umerilor, spatelui şi picioarelor. Un masaj este cel mai mare cadou pe care îl poate oferi o persoană care se află cu tine înainte să intri în sală.

4. Gândeşte pozitiv şi nu te lăsa influenţat

Ganditul pozitiv înainte de intrarea în sala de examen are o importanţă majoră în crearea unui psihic puternic ce va putea face faţă presiunii testului. Fiecare are nevoie de o îmbărbătare din când în când. Mai mult, trebuie evitate conversaţiile în contradictoriu, mai ales cu oameni care nu îşi pot controla stresul şi se desfăşoară zgomotos prin plânsete şi ţipete.

5. Preia controlul emoţiilor

Fiecare trebuie să devină conştient de ceea ce se întâmplă în mintea şi în corpul său. În acel moment totul este clar şi stresul dispare. Nimic nu mai contează în afară de foaia de examen de zâmbetul de pe faţă după ce se iese de pe uşa sălii de curs. Nu trebuie doar simţi cum lucrurile se întâmplă, este necesar să înţelegi de ce se întâmplă.

5. Nu uita motivul pentru care vrei şi trebuie să iei examenele

Oamenii funcţionează pe motivaţie. Fiecare individ are un motiv pentru care doreşte un anumit lucru. Cu cât motivaţia este mai mare, cu atât lucrurile decurg mai bine. Fie că este vorba de o facultate bună, de un cadou de la părinţi sau chiar de simplul fapt că îţi demonstrezi ţie că poţi, nu uita să găseşti motivaţia potrivită pentru a trece cu bine de examene.

 

Distribuie:55020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here