Consiliul Național pentru Situații de Urgență a anunțat ce restricții noi vor fi introduse de la 1 august. Hotărârea cu propunerile a fost transmisă Guvernului, care urmează să aprobe măsurile respective.

CNSU a anunțat ce restricții vor fi introduse de la 1 august.
Este vorba despre terase, plaje și masca în aer liber.
CNSU a anunțat noile restricții care ar urma să fie introduse de la 1 august. În documentul respectiv, se vorbește despre purtarea măștii în aer liber, în anumite intervale orare, dar și despre distanțare pe plaje și despe limitarea programelor pentru terase și săli de joc.

Invitat la Digi24, Nelu Tătaru a precizat că vor exista controale pe plajă și că nu există o dată limită pentru noile măsuri.

„Distanțare pe plajă, în funcție de autoritatea de plajă și de cei care dețin. Se ajunge și la controale pe plajă, dar noi mizăm pe administrația plajelor respective.

Portul măștii în spații aglomerate, fie ele piețe sau talciocuri. Sunt adaptate în funcție de fiecare județ. Toate localurile cu terase vor fi deschise numai până la ora 23.00. Începând cu 1 august, până când va fi nevoie”, a explicat ministrul Sănătății.

Măsurile noi de la 1 august:
– Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

– Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

– Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

a) persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

– Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.

– În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

– Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

– Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici). scrie spynews.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here