Open Data Day Hackaton: 22-23 februarie

Home > Open Data Day Hackaton: 22-23 februarie

Pe 22 februarie este Open Data Day. Cu această ocazie, în week-end-ul 22-23 februarie 2014 se va desfășura primul hackathon din România care reutilizează datele guvernamentale încărcate pe portalul http://data.gov.ro/dataset . Jurnaliști, activiști, programatori și alte persoane interesate vor dezvolta împreună aplicații software folosind programe de calculator pentru a reprezenta datele într-o manieră vizuală cât mai interactivă. Timp de două zile, echipele vor implementa ideile de aplicații pe care le-au ales sau pe care le-au propus sau vor dezvolta aplicații deja existente.

Evenimentul este organizat de Coaliția pentru Date Deschise (http://www.datedeschise.ro/parteneri) cu sprijinul Departamentului pentru Servicii Online și Design al SGG. Locul de desfășurare este sediul Fundației Soros din str. Căderea Bastiliei nr. 33.

Informații complete despre eveniment sunt disponibile pe www.datedeschise.ro

Oricine poate să participe, cu sau fără cunoștințe de programare.

Funcționează așa:

1. Toți cei interesați propun idei de proiecte sau se alătură celor deja propuse, aici: http://www.datedeschise.ro/proiecte

2. Echipele care se formează (sperăm cât mai multe) se întâlnesc în cele două zile și lucrează la implementarea ideii. Este foarte util să fie în echipă atât programatori cât și potențiali utilizatori ai aplicației (spre exemplu, jurnaliști, activiști).

3. Dacă este cazul, lucrul continuă în săptămânile următoare, până la finalizarea aplicației.

4. Aplicațiile sunt încărcate pe unul dintre site-urile organizatorilor (sau chiar pe datedeschise.ro), în funcție de cerințele tehnice, sub o licență liberă.

Cum poți să participi:

1. Te înscrii, te alături uneia dintre echipe sau propui o idee nouă.

2. Spread the news.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here