Parlamentul dezbate bugetul pe 2014. Ponta: Salariul minim CREŞTE la 850 lei

Home > Parlamentul dezbate bugetul pe 2014. Ponta: Salariul minim CREŞTE la 850 lei

Parlamentarii încep astăzi dezbaterile în plen asupra proiectului legii bugetului pe 2014 şi bugetului asigurărilor sociale. Premierul Victor Ponta a deschis şedinţa, cu prezentarea elementelor de fundamentare a proiectelor. “Îmi doresc ca, de la 1 ianuarie, fiecare român să beneficieze de ceea ce voi veţi vota”, a spus Ponta, în discursul său din Parlament.

“Bugetul României e aşteptat de către fiecare dintre cetăţenii României. În Parlament trebuie să se poarte toate discuţiile pe această temă. Să vă gândiţi că, în afara clădirii, sunt 20 de milioane de români care aşteaptă sprijinul pentru viaţa lor de zi cu zi. Îmi doresc ca, de la 1 ianuarie, fiecare român să beneficieze de ceea ce voi veţi vota”, a susţinut premierul Victor Ponta, în discursul său din Parlament.

Printre obiectivele expuse de premierul Victor Ponta se află creşterea salariului minim la 850 de lei, indexarea tuturor pensiilor cu 3,76% şi creşterea venitului minim garantat cu 5%.

“Bugetul pe 2014 reflectă realitatea economică şi socială din România şi programul politic al USL. În 2014, obiectivul principal al USL este de a face ca fiecare cetăţean să simtă o creştere a veniturilor şi o dezvoltare care este certificată de date oficiale. Bugetul se va vota în condiţiile negociate cu FMI şi CE. Guvernul nu va renunţa la acciza de 7 eurocenţi la litrul de carburant, pentru că este un pretext”, a spus Ponta.

Aleşii sunt determinaţi să aprobe bugetul până la finalul săptămânii, mai cu seamă că se aşteaptă ca proiectul să fie respins de preşedinte, lucru ce i-ar readuce în Parlament în preajma sărbătorilor de iarnă.

Proiectul bugetului asigurărilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat, vineri seară, în comisiile parlamentare de buget-finanţe, cu 26 de voturi “pentru” şi două “împotrivă”, fiind introduse o serie de amendamente fără impact bugetar, dar care clarifică prevederile în vigoare pentru 2014 în cazul pensiilor.

sursa: realitatea.net

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here