Ca să aibă acoperire în legislația internațională, aceste trupe vor fi trimise, chipurile, pentru exerciții militare. De fapt, prezența lor pe teritoriul ucrainean, ar trebui să oprească eventualele intenții ale Rusiei de a anexa și alte provincii estice al Ucrainei.

Citește și Bucureștiul se pregătește de război

Astfel, Ucraina va organiza în 2014 o serie de exerciţii cu participarea militarilor din SUA, Polonia, România şi Republica Moldova, potrivit unui proiect de lege depus miercuri în Parlament de preşedintele interimar Oleksandr Turcinov.

Proiectul de lege, publicat pe site-ul Parlamentului de la Kiev, cere ca Legislativul ucrainean să autorizeze accesul pe teritoriul naţional pentru trupe străine în vederea desfăşurării a şapte exerciţii: “Public Order 2014″, cu participarea poliţiei militare poloneze, “Rapid Trident 2014″, cu participarea forţelor din SUA, “Safe Sky 2014″, cu aviaţia poloneză, “Sea Breeze 2014″, cu forţele americane, două exerciţii multinaţionale – “Light Avalanche-2014″ şi “Carpates-2014″ – şi, în fine, “Sud-2014″, cu participarea unităţilor de infanterie şi vânători de munte din România şi Republica Moldova.  Onlinereport.ro este singura publicație care a anunțat că România va trimite trupe de comando în Ucraina. 

După anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, Ucraina şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea faţă de prezenţa forţelor ruse în apropierea graniţelor estice, pe fondul tensiunilor separatiste proruse din estul ţării.

Distribuie:2230

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here