Potrivit jurnaliștilor de la France Press, steliștii nu s-au calificat niciodată în primăvara Champions League.

În urma unei analizei pertinete făcută de jurnaliștii francezi de la France Press s-a demonstrat că echipa de fotbal Steaua București nu a reușit să acceadă din 1986 în faza superioară a Grupelor Champions League, limitându-se doar la calificarea în grupe, de unde a fost eliminată prematur.

Potrivit Pro Sport, cei de la France Press au mai confirmat că de câțiva ani buni între marile puteri fotbalistice ale lumii și cluburile din Europa de Est s-a produs o falie iremediabilă. Printre campionatele fără rezultate spectaculoase pe plan internațional se află și cele ale României, Olandei sau Belgiei, unde de ani buni echipele fanion ale campionatelor interne respective, nu au mai reușit să obțină rezultate spectaculoase.

Ultima ispravă reușită de o echipă din fostul bloc de Est datează din 2011, când echipa antrenată de galonatul român Mircea Lucescu, Șahtior Donețk a fost eliminată în sferturile de finală a Ligii Campionilor de către echipa spaniolă Barcelona, informeaza ro.blastingnews.com.

Înainte de 1989, foarte multe echipe din fostul bloc comunist au reușit să acceadă în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Printre cluburile care cochetau frecvent cu aceste performanțe se numărau cei de la Steaua București, Steaua Roșie Belgrad, Dinamo Kiev sau Spartak Moscova. Între timp, din cauza unei migrații consistente a jucătorilor către cluburile cu potențial financiar și salarii mari, s-a produs o prăpastie vizibilă aproape, iremediabilă.

 Printre factorii cei mai evidenți care au condus la instalarea acestor contraperformanțe se numără capitalul cluburilor. Potrivit unei analize recente realizate de cei de la Fotball Observatory, în ultimii ani competiționali niciun club european care a avut un buget de salarii sub 200 milioane de euro, nu a reușit să acceadă în fazele superioare ale Champions League.

În opinia fostului mare fotbalist belgian Enzo Schifo această realitate a migrației fotbaliștilor către cluburile galonate și înstărite s-a văzut și la echipele din Belgia și Olanda, de unde anual pleacă zeci de fotbaliști talentați la cluburi care le oferă salarii mult mai mari.

 

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here