Unele dintre cele mai profitabile afaceri sunt fondate pe baza reinventării unor produse sau servicii existente deja. Hart Maine, un puşti de 13 ani din Marysville, Ohio face acest lucru şi are deja succes. ManCans, afacerea sa, are ca obiect de activitate producţia de lumânări cu arome speciale destinate bărbaţilor.

Start-up-ul lui aduce, în medie, 300 de comenzi pe săptămână, scrie businessmagazin.ro. La început, preţul pentru o lumânare era de cinci dolari, iar odată cu extinderea companiei, preţul a crescut până la 9,5 dolari.

“A început ca o glumă”, povesteşte Main despre originile afacerii sale. În toamna anului trecut, sora sa în vârstă de 12 ani, vindea lumânări pentru a strânge bani pentru şcoală. Main nu era foarte încântat de parfumul răspândit de lumânările surorii sale şi i-a spus că ar trebui să existe lumânări speciale pentru bărbaţii care nu îşi doresc neapărat să miroasă a săpun de lavandă. A trezit astfel interesul mamei sale care l-a încurajat să încerce să facă lumânări cu arome masculine.

Şi-a construit astfel businessul, iar odată ce povestea sa a fost preluată de presa locală, comenzile au crescut. Chiar dacă vârsta lui Main a stârnit curiozitatea presei, aromele unice ale lumânărilor sale atrag clienţii: pizza în stil New York, plăcinta bunicii, rumeguş, foc de tabără, mănuşă de baseball nouă şi suncă.

 

Distribuie:175000

4 COMMENTS

  1. Cred ca baiatul asta a facut si lumânari cu arma de minciunele, nu prea imi vine mie sa cred ca poti vinde 300 de lumânari zilnic la asemenea pret si intr-o afacere locala. In plus, bietul copil cu mama, bunica, sora si catelul nu cred ca pot produce zilnic o asemenea cantitate , le-ar trebui o fabricuta si angajati, el si sora-sa fiind minori nu pot lucra acolo, si mai trebuie sa mearga si la scoala. Parerea mea ca nu are nici o logica povestea

  2. Da bine modele de succes , hai IN IAR/IN ROMANIA sa vedem ce modele de afaceri de succes din alte parti nu esueasa aici?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here