Mai devreme sau mai târziu, fiecare relație romantică ajunge să fie afectată de certuri. Chiar și atunci când pare că lucrurile s-au domolit, urmele lăsate pot afecta subtil dinamica relațională. 

Reconectarea emoțională în cuplu este un proces delicat și important pentru evitarea distanțării.

Din acest motiv, vom aborda câteva tehnici concrete de poziționare în relație, dar și metode de comunicare care să te ajute să îți consolidezi relația și să previi distanțarea. 

Tehnicile se aplică în special cuplurilor care se află într-o relație serioasă sau care locuiesc deja împreună.

De ce apar certurile în relațiile amoroase?

Certurile în relații pot apărea din diverse motive, cum ar fi problema banilor, educația copiilor, respectiv relația defectuoasă cu părinții. Cu alte cuvinte, factorii declanșatori sunt lipsa comunicării și așteptările nerealiste. 

Însă, oricare ar fi motivul, este important să înțelegi consecințele emoționale ale certurilor asupra femeilor și a bărbaților. Cum suntem afectați la nivel emoțional? Cel mai bun răspuns în această situație este: diferit. Pentru că fiecare persoană este unică, iar relațiile sunt diferite. Totuși, se pot observa anumite tipare.

Cum este afectată emoțional o femeie?

Conform cercetătorilor, femeile pot resimți o încărcătură emoțională puternică în urma certurilor. Nu mai acordă aceeași atenție timpului petrecut în doi: evită conflictele și se afundă în muncă. Există cazuri în care, pur și simplu, simt nevoia să petreacă mai mult timp la serviciu, pentru ca atunci când ajung acasă, interacțiunea să fie minimă. 

În plus, au tendința să analizeze detaliat situațiile conflictuale, concentrându-se pe aspectele negative, ceea ce poate afecta încărcătura emoțională și încrederea în partener.

Care crezi că e soluția pentru a evita distanțarea? Răspunsul este: comunicarea deschisă.

Cum este afectat un bărbat?

Certurile au impact și asupra bărbaților, care nu analizează conflictul la fel de amănunțit ca femeile, ci se concentrează pe aspectele pragmatice. Cei mai mulți dintre ei pot resimți nevoia unei pauze și nevoia de a-și lărgi spațiul personal.

De asemenea, distanțarea în cuplu poate genera pentru bărbați un stres în plus, mai ales când vine vorba de activitatea în dormitor. De aceea, cei mai mulți dintre ei caută să-și schimbe stilul de viață și să se orienteze către suplimentele pentru potență.

Reamintim că lipsa unei comunicări eficiente poate duce la o distanțare emoțională. Înțelegerea și acceptarea reciprocă sunt cheia menținerii unei relații solide.

Tehnici de aplicat pentru a preveni distanțarea în relații

Iată care sunt cele câteva tehnici de comunicare în cuplu care te vor ajuta și pe tine să îți consolidezi relația, fie că te afli sau nu într-o căsnicie.

Comunică deschis, despre orice

Așteptările tale și ale partenerei trebuie discutate de la început. În primele luni, comunicarea deschisă și întrebările despre ce își dorește fiecare în relație sunt esențiale pentru fericirea amândurora.

De asemenea, nu ezita să vorbești despre subiecte mai puțin confortabile, precum fostele relații, frustrări acumulate de-a lungul timpului (nu legate de relație), familiile voastre sau chiar despre sex.

Ascultarea atentă și empatia contribuie la consolidarea relației de iubire.

Ascultă activ (fără a da replica)

Ascultarea activă este foarte importantă pentru a înțelege perspectivele partenerului. 

Tot ce contează este, ca tehnică de comunicare în relație, să vă ascultați reciproc. Ascultarea vine nu doar în contextul pasiunilor individuale ci și a nevoilor. Pentru a-l cunoaște pe cel de lângă tine și pentru a te bucura de prezența sa, trebuie să știți ce îl face cu adevărat fericit. Cu alte cuvinte, e important să acorzi atenție nevoilor partenerei sau ale partenerului prin simplul fapt că l-ai ascultat. Găsiți soluții împreună. 

Vorbește-i despre sex

Fericirea în cuplu include discuții deschise despre sex, chiar și atunci când există probleme în dormitor. Cu alte cuvinte, sexualitatea nu ar trebui să fie niciodată un tabu. 

Chiar dacă v-ați certat și tu suferi de impotență psihogenă sau ai alte afecțiuni asociate disfuncției erectile, e recomandat să găsiți soluții împreună. Din fericire, există remedii naturale precum pastilele pentru potență care te vor ajuta să obții adevărate performanțe sexuale. Acestea pot oferi sprijin în rezolvarea problemelor sexuale și revitalizarea vieții intime.

Înainte de achiziționarea oricărui supliment natural pentru potență, este recomandat să citești recenziile online lăsate drept ca mărturie de bărbații care le-au încercat. 

Dacă, spre exemplu, ești interesat să cumperi unul din cele mai vechi suplimente de pe piață, ar fi util să dai mai întâi o căutare după Maraton Forte păreri

Părțile negative îți afectează relația? Nu le privi ca pe defecte

Dacă părțile negative îți afectează viața amoroasă, nu le mai privi ca pe niște defecte. Discută deschis despre ele și nu ține predici, nici nu te mai certa pe tema asta. Distanțarea în cuplu e un subiect serios. 

Pur și simplu, caută să aplici soluțiile potrivite, la fel cum cauți lista cu Proxel Potent păreri când vrei să-ți îmbunătățești  prostata, libidoul, erecția și controlul ejaculării.

În concluzie, reconectarea emoțională în cuplu necesită efort și angajament mutual. Prin aplicarea acestor tehnici, poți preveni distanțarea și poți construi o relație sănătoasă și de durată.