Regele Spaniei, Juan Carlos, a abdicat luni dimineaţă, după 39 de ani petrecuţi pe tronul ţării. Decizia a fost anunţată de premierul Spaniei, Mariano Rajoy. Regele Juan Carlos  va anunţa decizia abdicării poporului, în orele următoare.

 

Regele Juan Carlos, 76 de ani, a cărui sănătate a fost fragilă în ultimii ani, a abdicat la tron în favoarea Principelui de Asturias, Felipe.

 

“Maiestatea sa Regele Juan Carlos tocmai mi-a comunicat decizia de a abdica”, a declarat Rajoy. “Sper că într-un timp foarte scurt, Curtea spaniolă va putea trece la numirea noului Rege care este, de astăzi, Principele de Asturias”.

Prinţul Felipe, noul Rege al Spaniei, are 46 de ani, este căsătorit cu Letizia, fosta prezentatoare TV şi este tatăl a două fiice: Leonor şi Sofia.

 

Regele Juan Carlos, care a urcat pe tron la moartea lui Francisco Franco, în noiembrie 1975, şi-a construit popularitatea conducând tranziţia în Spania către democraţie, după care s-a confruntat cu un final de regim marcat de probleme de sănătate şi scandaluri.

 

 

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here