Contractele prenuptiale evolueaza si au ajuns sa includa clauze privind retelele de socializare, care protejeaza cuplurile casatorite, dar si fostii soti, de un dezastru pe Internet.

“Cand ai aceasta clauza pentru social media fiecare parte e de acord sa nu posteze, sa nu puna pe Twitter sau pe alte canale continut sau imagini pozitive, negative, insultatoare, jenante sau amabile despre celalalt”, spune avocatul Ann Margaret Carrozza, scrie Fox News.

Fiecare parte poate veni cu idei pentru contractul prenuptial, dar Carrozza recomanda ca acesta sa cuprinda cat mai multe specificatii, chiar si introducerea postarilor online care ar putea fi considerate pozitive.

“Pentru ca vrem sa ne protejam impotriva cuiva care se poate apara spunand ‘of, credeam ca arati bine in fotografia aceea, de aceea am postat acea poza’, asa ca eu incerc sa largesc aria de cuprindere a clauzei astfel incat sa nu-mi pese ce ai crezut, pur si simplu nu aveai voie sa postezi nicio poza dupa ce ne-am despartit”, spune Carrozza.

Daca cineva incalca contractul dupa desparite, Carrozza spune ca “sanctiunile sunt pecuniare”. Cand rata divorturilor este mai mare de 50%, sansele ca un fost sa incerce sa se razbune sunt destul de mari.

“Normal ca vrei garantii ca un fost suparat, care poate doar sa apese un buton, sa nu te umileasca public la o scara globala, cauzandu-ti rau in mod repetat, lucru care-ti poate periclita cariera”, spune avocatul.

Genul acesta de contracte pune insa probleme de natura psihologica. “Daca te casatoresti gandindu-te ca partenerul tau ar putea sa puna candva o fotografie nud cu tine pe Internet si trebuie sa te protejezi printr-o clauza a unui contract prenuptial, asta inseamna ca exista deja o problema in relatie inainte de a te casatori”, spune avocatul David Centeno. 

Follow
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here