Printre cele mai utilizate trucuri de înfrumusețare este vopsirea părului, metodă care poate duce însă la probleme destul de grave dacă nu se face respecând anumite reguli.

Se pare că vopsirea repetată a părului poate afecta firul de păr, dar și scapul, deoarece substanțele din vopselele de păr conțin amoniu sau alte componente chimice cu radicali liberi.

„Părul este o componentă vie a corpului, iar agresarea lui cu diverse substanțe ca acestea, duce la subțierea firului de păr, chiar la pierderea lui sau la arsuri grave ale scalpului. Nu sunt probleme des întâlnite, dar atunci când apar sunt destul de greu de tratat”, ne-a declarat esteticianul vedetelor, Kasem Abu Bakr.

Există însă soluții pentru prevenirea problemelor grave, chiar dacă vospirea este necesară pentru multe femei, mai ales pentru acoperirea firelor albe.

„Sfatul meu este să evite schimbarea într-o culoare mai deschisă, să se vopseacă, pe cât posibil mai rar și cu protecție maximă pentru rădăcină. De asemenea, trebuie să utilizeze materiale de calitate și să nu se lăse pe mâna oricui, pentru că substanța greșit folosită, greșit aplicată, greșit lăsată ca timp poate afecta grav scapul”, a avertizat medicul.

SURSA: LIBERTATEA

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here