Lucrez în presa italiană din 2002 dar am lucrat şi în cea franceză aproape un an şi în cea românească aproape zece. În România am atins aproape toate domeniile. La un moment dat lucram ca reporter la Actualităţi la TVR Iaşi, dar după doi ani m-am întors la vechea dragoste, fotografia de reportaj care-mi dă mari satisfacţii. Specialiştii din presa italiană recunosc fotografiile mele, chiar dacă nu sunt semnate.

Acest premiu în fotografie nu este primul pentru mine, dar este, probabil, cel mai important de până acum. Important este pentru mine ca artist român, deoarece eram singurul străin din cei 86 de participanţi.

Important este şi pentru că la acest concurs a fost doar un singur premiu dat de juriu şi unul acordat de public. Eu le-am luat pe amândouă! Este important şi pentru oraşul care m-a adoptat, Asti, pentru că fotografia premiata reprezintă Palio din Asti, o cursă de cai care datează de la 1275 şi care este mereu în concurenţă cu cel din Siena, cel din urmă aflându-se la doi paşi de Firenze. CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here