Românca Simona Halep a pierdut  aseară în semifinalele turneului  de tenis Indian Wells împotriva Agnieszkăi  Radwanska (locul 3 WTA) cu scorul de 3-6, 4-6.

Deşi înaintea meciului toată suflarea tenisului îi dădea Simonei şanse să treacă în finală şi chiar să o câştige deoarece reuşise să câştige ultimele patru seturi ale meciurilor cu Radwanska de o manieră categorică, deznodământul partidei cu poloneza Radwanska  a fost unul trist pentru româncă.

Românca şi poloneza au oferit un tenis de calitate, gustat din plin de publicul care a umplut a doua arenă de tenis ca mărime din lume, după centralul de la US Open, Arthur Ashe. Jucătoarea antrenată de Wim Fissette a încercat să-şi impună tenisul ei obişnuit, cu ruperi de ritm şi combinaţii stânga-dreapta, însă Agnieszka a recurs la o tactică ideală. A preluat ea iniţiativa, oferindu-i prea puţin timp de reacţie Simonei. Începutul meciului a împietrit-o pe româncă, la un moment dat scorul arătând 0-4, ca apoi să aibă o mică tresărire de orgoliu. Halep a condus cu break în manşa a doua, însă n-a reuşit să menţină un joc la nivelul formei la care s-a aflat poloneza.

După această înfrângere Simona Halep a rămas optimistă declarând:

“Radwanska a jucat foarte bine, a meritat victoria. Întotdeauna mi-a fost greu să joc împotriva ei.  Eu am început meciul un pic prea relaxată şi a trebuit să alerg după fiecare minge. Sunt sigură că Radwanska va face o figură frumoasă în finala de duminică. Acest turneu a fost unul foarte bun pentru mine. Am jucat câteva meciuri bune aici şi sunt foarte fericită că am ajuns până în semifinale. Şi să nu uităm că vin după o accidentare, una minoră, dar totuşi o accidentare. Nu mi-a fost uşor. Vreau să mă bucur de rezultatele mele şi locul 5 obţinut. Nu sunt tristă că am pierdut aici, se întâmplă. Aşa e în tenis, nu poţi câştiga toate meciurile.”

Constănţeanca va fi recompensată pentru prezenţa în semifinale cu un cec în valoare de 225.000 de dolari şi 390 de puncte WTA iar de luni va urca pe locul 5 WTA, cea mai bună clasare din istorie pentru o jucătoare de tenis din România.

Marius Ghencea

Distribuie:1000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here