Când e în pericol, corpul fiecăruia dintre noi, transmite nişte mesaje, nişte semnalele de alarmă care să te facă să mergi să-ţi vezi de sănătate. Şi dacă te-ai duce imediat ce simptomele apar, viaţa ta ar putea fi salvată. Cum cancerul face ravagii în întreaga lume, ar fi bine să nu ignori aceste simptome. Cancerul are şanse de vindecare când este descoperit de timpuriu.

O durere cronică, de exemplu, poate fi un simptom care să te alerteze cu privire la cancer. E adevărat, poate să nu fie nimic grav, dar n-ar fi mai bine să afli din timp, decât prea târziu?

Durerea persistentă în oricare parte a corpului poate fi un semnal de cancer

Mulţi oameni se plâng de dureri, indiferent de vârstă pe care o au. Însă, durerea, oricât de vagă ar fi, poate fi un semnal de alarmă. De cele mai multe ori poate fi o simplă durere însă, dacă persistă mai multă vreme, în acelaşi loc, e cazul să consultaţi un medic.

Modificările testiculelor sau a scrotului pot fi cancerigene

Aşa cum femeile trebuie să-şi controleze singure sânii, orice bărbat trebuie să se controleze singur lunar pentru a observa dacă nu apar modificări în marimrea testiculelor (se măresc sau se micşorează). De asemenea nu trebuie ignorate semne precum umflături ale scrotului, noduli sau o senzaţie de greutate în scrot. Cancerul testicular evoluează cu o rapiditate uluitoare aşa că detectarea lui în stadii incipiente poate fi salvatoare..

Daca pierzi kilograme multe si brusc poate fi un semn rau

Sa pierzi niste kilograme serioase (mai mult de 10% din greutatea precedenta) intr-un timp scurt si mai ales fara sa fi tinut vreo dieta in acest sens nu este deloc un semn bun. Nu treceti cu vederea aceasta slabire, chiar daca sunteti supraponderali, iar acest lucru vi se poate parea un lucru bun. Medicul va poate supune unor teste care sa va spuna daca aveti sau nu motive de ingrijorare.

Si barbatii fac cancer la san

Chiar daca nu e o forma des intalnita la barbati, barbatii fac cancer la san. Semnele de ingrijorare sunt asemenea ca la femei: gropite sau cute in pielea sanului; retractia sfarcului, roseata sau exfolierea pielii de pe sfarc sau de pe san, scurgeri de lichid din sfarc. Nu ignorati oricare din aceste semne si mergeti de urgenta la medic pentru efectuarea unor analize amanuntite.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here