Cancelarul german Angela Merkel, care asista, sâmbătă, la deschiderea prestigiosului festival de operă de la Bayreuth, a leșinat la pauză și a căzut chiar de pe scaun, dar și-a revenit apoi în mai puțin de două minute, relatează presa germană.

Cancelarul se afla la barul Operei, în pauza dintre acte a spectacolului Tristan și Isolda. Potrivit Bild, Angela Merkel a leșinat și a căzut de pe scaun, dar în mai puțin de două minute șefa guvernului, în vâstă de 61 de ani, și-a revenit. La masă cu ea și soțul ei mai erau președintele Bundestagului, Norbert Lammert, și ministrul culturii, Monika Gruetters.

Cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes, și-a arătat din nou calitățile și a rămas în continuare să urmărească spectacolul. Le-a spus chiar ziariștilor, la final, că i-a plăcut mult. În schimb, nu a mai fost prezentă la recepția de după spectacol, notează Bild.

Incidentul nu a fost comentat în niciun fel și nici nu a fost confirmat.

Publicația germană scrie că a mai fost un incident similar și în prima zi a unei conferințe a partidului lui Merkel, CDU, desfășurată la Koln, iar atunci problema de sănătate a fost pusă pe seama stresului și deshidratării. Merkel a leșinat în timpul unui interviu pentru ZDF.

Presa germană a remarcat, după negocierile-maraton cu Grecia, că Angela Merkel a apărut extrem de obosită și vizibil marcată fizic.

Angela Merkel sosise sâmbătă la Operă la braț cu soțul ei, foarte surâzătoare, îmbrăcată cu un taior cu fustă lungă de culoare turcoaz.

Pasionată de operă, cancelarul a ratat anul trecut deschiderea festivalului bavarez pentru prima oară în zece ani, invocând o „neconcordanță de agendă”, însă în săptămâna următoare a asistat la câteva spectacole.

Biletele pentru acest eveniment cultural sunt printre cel mai greu de obținut din lume, existând chiar o așteptare de până la 13-14 ani pentru anumite producții.

Spectacolul „Tristan și Isolda” cu care s-a deschis anul acesta festivalul este regizat de Katharina Wagner, o strănepoată a celebrului compozitor. Din 2009, ea conduce festivalul împreună cu sora sa vitregă, Eva Wagner-Pasquier.

Sursa: digi24.ro

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here