Principesa Margareta şi principele Radu vor efectua, de Ziua Naţională a României, un drum simbolic de la Sinaia la Bucureşti, o călătorie care aduce un omagiu regelui Ferdinand şi reginei Maria, cuplul princiar avându-i ca invitaţi pe arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi pe soţul acesteia.

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, la călătoria cu trenul regal, programată pentru 1 decembrie, vor mai participa principesa Maria şi principele Nicolae. Invitaţi în trenul regal vor fi şi alteţa sa imperială şi regală arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei.

Anul acesta, familia regală a ales să se oprească în municipiile Ploieşti, Focşani, Râmnicu-Sărat şi Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la Bucureşti.

Familia regală invită locuitorii acestor oraşe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu întemeietorilor României Mari. Acesta este sensul Zilei de 1 Decembrie.

Astfel, la gara Sinaia, familia regală va sosi de la Castelul Peleş, la ora 9.00, plecarea trenului fiind programată pentru ora 9.08, urmând ca trenul regal să ajungă la Ploieşti Sud la ora 10.19 şi va pleca la ora 10.38.

Următoarea oprire va fi în Buzău, la 11.55, şi îşi va continua călătoria la 12.10, plecând spre Râmnicu-Sărat, unde va ajunge la ora 12.47. Apoi, va pleca la ora 13.02 spre Focşani, unde va sosi la ora 13.45, plecând spre Bucureşti la ora 14.15. Trenul Regal va aduce familia regală la Bucureşti, seara, la gara Băneasa.

Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Ferdinand, în anul 1928. Conform Mediafax

Abonare
Distribuie:147000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here