Șomerii vor primi carduri cu care să se angajeze

Home > Șomerii vor primi carduri cu care să se angajeze

Peste 550.000 de şomeri ar trebui să primească de la Agenţia de Ocuparea Forţei de Muncă în evidenţa cărora figurează, carduri profesionale europene. Declarativ, scopul acestor carduri este sporirea şanselor şomerilor de a se angaja şi reducerea birocraţiei pentru cei care beneficiază de venit minim garantat, scrie economica.net.

Acesta este unul dintre rezultatele unui proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, care se numeşte “Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă” şi care este implementat de ANOFM, în parteneriat cu firma SC Soft Business Union SRL din Bucureşti.

Momentan, cardurile se utilizează în paralel cu carnetele de şomer, urmând ca în viitor să le înlocuiască, ne-au spus oficialii firmei Soft Business Union, fără să ne estimeze concret, când se va renunţa definitiv la carnetele pe suport de hârtie.

Cum se foloseşte cardul profesional european

Şomerul va primi cardul de la agenţia de Ocupare la care este înrolat, împreună cu o parolă şi user cu care va intra în sistemul cardului. După autentificare, persoana aflată în căutarea unui loc de muncă vede în contul său informaţiile din CV şi ofertele de angajare care corespund profilului său, primite din partea agentului de Ocupare care i-a înmânat cardul. Candidatul aplică în sistem la oferta de angajare dorită, agentul de mediere vede în sistem aplicaţia sa şi mediază întâlnirea candidatului cu angajatorul. Abia la interviu, angajatorul intră în sistem ca să vadă toate informaţiile profesionale şi personale ale candidatului, înscrise în baza de date.

Şomerul va merge cu cardul la interviul de angajare şi de fiecare dată când accesează servicii oferite de ANOFM.

Cum îi ajută pe şomeri deţinerea acestui card?

Posesorii cardurilor profesionale europene vor primi în contul cardului, în timp real, toate ofertele de angajare relevante profilului lor profesional, ne-au asigurat oficialii firme Soft Business Union.

Şomerii mai pot primi în contul cardului profesional european din partea ANOFM şi oferta de cursuri conforme profilului lui profesional sau cursuri necesare în caz de reconversie profesională.

Nu în ultimul rând, implementarea cardurilor profesionale europene vrea să reducă birocraţia stufoasă în relaţia beneficiarilor de venit minim garantat (VMG) cu primăriile şi spitalele. Panoplia de documente solicitate de instituţiile statului ca să demonstreze că beneficiarul de VMG poate primi asistenţă medicală sau drepturile financiare cuvinte va fi înlocuită de cardul profesional, se arată pe pagina oficială a proiectului.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here