E din ce în ce mai clar că fotbalul românesc duce lipsă de scouteri, de oameni care să aibă ochi la descoperirea tinerelor talente. Asta deoarece echipele din Liga 1 au devenit specialiste în a rata fotbalişti de perspectivă, care, ulterior, au ajuns să valoreze chiar şi zeci de milioane de euro.

Ultima echipă care a ratat un fotbalist tânăr, ce ulterior a ajuns la o echipă mare din Europa este Steaua. Campionii l-au dorit iarna trecută pe Marcelo Brozovic (21 de ani) de la Dinamo Zagreb.

Steliștii se aflau în căutarea unui jucător care să facă diferenţa în linia mediană, iar croatul părea cea mai bună variantă. În schimbul său, clubul roş-albastru ar fi trebuit să achite 800.000 de euro, sumă acceptabilă în condiţiile în care Brozovic era considerat cel mai bun fotbalist din campionatul Croaţiei, însă MM Stoica a considerat că jucătorul nu merită banii și astfel transferul a picat.

Traseul ulterior al lui Brozovic a fost unul de excepție! Nu a avut loc la Steaua, însă şi-a găsit locul în Seria A. Şi nu oriunde, ci la Inter Milano, formație care a plătit în schimbul său 6.5 milioane de euro.

Brozovic este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători din Europa şi era urmărit de mai multe cluburi importante de pe continent, precum Arsenal, Valencia sau AC Milan. Croatul va fi jucătorul lui Inter până în 2019, iar fanii nerazzurrilor aşteaptă cu nerăbdare să vadă la lucru “perla” Croaţiei. Poate, dacă Meme nu l-ar fi refuzat, de evoluţiile lui Brozovic s-ar fi bucurat fanii Stelei.

 

Sursa: www.fanatik.ro

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here