Primăvara, ne simţim obosiţi, sleiţi de puteri, ameţiţi, precum gâzele care se dezmorţesc la soare. Din fericire, ne stau la îndemână remedii casnice cu efect rapid.

Banane şi ulei de măsline
Decojiţi o banană coaptă, galbenă, şi zdrobiţi miezul cu o furculiţă, într-un bol sau într-o farfurie de supă. Turnaţi dea­supra o linguriţă de ulei de măsline presat la rece şi amestecaţi bine. Lă­saţi apoi piureul să stea 30 de minute la temperatura camerei sau, în ano­timpul cald, chiar afară, la soare. Mân­caţi pasta savurând-o încet.

Apă chioară cu linguriţa
Oboseala e pusă pe fugă şi printr-un procedeu incredibil de simplu: beţi un pahar de apă rece cu înghiţituri mici sau, şi mai bine, cu linguriţa.

Reţetă Ayurvedică
Puneţi pe foc un sfert de litru de apă, turnaţi-o într-un pahar şi beţi-o cât puteţi de fierbinte, cu în­ghiţituri foarte mici.

Varză murată crudă
Pentru că în cazul epuizării, organismul duce lipsă, în mod frecvent, de vitamina B12 (vita­mi­na energiei), apelaţi la un pro­dus natural cu un conţinut ridicat de B12: varza murată crudă. Luaţi în gură o lingură cu vârf de varză acră şi mestecaţi-o bine.

7 plus 7 plus 7
Când vă simţiţi fără vlagă, mâncaţi, din timp în timp, 7 migdale, 7 curmale şi 7 stafide. Şi ciocolata amăruie, cu cel mai ridicat conţinut de cacao, vă poate ajuta la combaterea oboselii care se instalează brusc.

Miere de flori de câmp
Lăsaţi, pur şi simplu, să se to­pească încet, în gură, o linguriţă de miere polifloră. Hormonii vege­tali, vitaminele din grupa B şi mag­neziul pe care le conţine îi ajută pe cei slă­biţi să se repună repede pe picioare.

Fulgi de ovăz
Ovăzul este un bun energizant. Înmuiaţi, seara, 3 linguri de fulgi de ovăz în 5 linguri de apă. Lăsaţi-i să se “umfle” peste noapte şi mâncaţi-i a doua zi, dimi­neaţa, cu iaurt şi miere. Sunt super-energizanţi. Pentru refacerea rapidă a puterilor, se recomandă, cu căldură, şi supa de fulgi de ovăz.

Start bun dimineaţa
Amestecaţi 2 linguriţe de nucă rasă cu 2 linguriţe de miere şi cu o linguriţă de iaurt degresat. Sunt să­ţioase şi vă dau energie pentru întreaga zi.

Distribuie:23000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here