Estimările economiștilor englezi au atins cota de alaramă maximă. Cum și pe cine va afecta nou trend al sistemului de taxe.

Executivul britanic preconizează o escaladarea a prețului chiriilor existent în momentul de față în Regatul Unit în contextul în care proprietarii, adică cei care cumpără doar pentru a închiria, nu vor putea face din mers față noului sistem de taxe ce urmează să fie implementat de cancelarul George Osborne. Potrivit tabloidului The Telegraph, citat de ro.blastingnews.com, noul sistem fiscal al taxelor imobiliare va conduce deopotrivă, atât pentru chiriași cât și pentru proprietari, la pierderi substanțiale de venituri de pînă la 25% .

În linii mari, aproape 2 milioane de investitori imobiliari, vor fi afectați de noul sistem fiscal ce urmează a trece de votul Parlamentului britanic. Tocmai din acest motiv evident, proprietarii britanici au cerut Executivului o regândire a schemei de taxe și impozite, deoarece în caz contrar se va produce o explozie a prețurilor chiriilor, căci proprietarii vor indexa tariful lunar, pentru a se putea acoperi noul segement de impozitare dură.

În opinia consilierei imobiliare Tina Riches, membră marcantă a concernului Smith and Williamson noul sistem de taxe si impozite va conduce la probleme serioase în rândul proprietarilor care vor fi nevoiți ca până la finele anului 2020, să nu mai poată înregistra niciun profit din activitatea de vânzare sau închiriere. Ea a mai avertizat că acest sistem sever seamănă cu o bombă cu ceas care ticăie gata să explodeze și să reducă atât pentru proprietari, cât și pentru chiriași, veniturile prin indexarea prețurilor imediat ce măsurile vor fi adoptate.

 Creditorii britanici susțin de asemenea că această creștere a prețurilor chiriilor în Marea Britanie este inevitabilă datorită ratelor ce vor deveni mai mari de la an la an. Singurele alternative existente sunt renegocierea în Parlament a setului de măsuri sau amânarea aplicării acestora. Până la o definitivarea a situației actuale, rezidenții străini din Regatul Unit așteaptă decizia Parlamentului, care ar putea fi una ireversibilă și nefavorabilă tuturor cetățenilor care stau cu chirie sau au rate la bănci.
loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here