Patru false îngrijitoare acuzate de jaf agravat, tăinuire, posesie şi fabricare de documente de identitate false, au fost arestate.

Îşi adormeau victimele dându-le somnifere, apoi le furau celularele, ceasurile, bijuteriile din aur. Patru românce au fost arestate de carabinierii de la unitatea Roma Monte Sacro, la cererea procuraturii. Măsura a fost luată după o anchetă demarată de militari în urma a două jafuri din locuinţe, comise în ianuarie 2014 în dauna a două persoane vârstnice, în cartierele Talenti şi Tufello.

Mod de operare identic: cei doi bătrâni, după ce au fost contactaţi telefonic de false îngrijitoare ca răspuns la un anunţ publicat într-un periodic roman şi după ce au organizat o întâlnire în locuinţele lor, au fost sedaţi cu un somnifer puternic, amestecat pe ascuns într-o băutură pe care o ofereau femeile, relateaza gazetaromaneasca.com.

Căzute într-un somn profund, victimele se trezeau numai după mai multe ore, aducându-şi aminte cu greu ceea ce s-a întâmplat şi descoperind că locuinţele le-au fost devalizate de femei, ajutate de câţiva complici care aşteptau afară.

Examinarea desfăşurătoarelor telefonice le-a permis militarilor să depisteze un grup de indivizi, toţi români şi cu antecedente penale specifice: aceştia au rezultat responsabili pentru 13 jafuri asupra unor bătrâni, rezidenţi în diferite localităţi din Lazio, toate comise potrivit unei scheme foarte precise şi testate.

Femeile alegeau victima, în mod clar singură, bătrână şi în căutarea companiei, jefuind-o şi apoi vânzând bunurile. Prada jafurilor, în valoare de mai multe mii de euro, era vândută unor privaţi cu ajutorul intermedierii unui italian.

Pe timpul anchetelor, carabinierii au arestat-o în flagrant pe una dintre femei în timp ce pleca din locuinţa victimei de serviciu, un bărbat de 90 de ani rezident în piazza Sempione, nepăsându-i deloc de riscul la care se supunea bătrânul.

Intervenţia tempestivă a carabinierilor a evitat moartea bătrânului, cardiac şi cu afecţiuni grave, care, în urma dozei excesive de sedativ, a fost internat la spital în comă mai multe zile.

Vinovatele au fost şi interceptate, deşi anchetele au fost dificile din cauza utilizării de cartele telefonice înregistrate pe numele unor străini inexistenţi, activate cu documente de identitate false. În conversaţiile lor pentru a indica medicamentul sedativ, utilizau termenul «lapte».

Cele patru arestate, anchetate pentru infracţiunile de jaf agravat, tăinuire, posesie şi fabricare de documente de identitate false, se află în penitenciarul Rebibbia, la dispoziţia autorităţii judiciare. Un bărbat, şi acesta destinatar al unui mandat de arestare preventivă, complice al femeilor, a decedat pe timpul anchetelor.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here