Stii cum uneori te trezesti, te dai jos din pat, iar vocea ta suna total diferit atunci cand deschizi gura? Vocea ta este, brusc, mai profunda si mai sexy decat de obicei, si poate chiar suna mai bine decat decat atunci cand te-ai bagat in pat seara trecuta. Ce se afla in spatele acestui fenomen?
„Exista o multime de motive diferite pentru care vocea ta pare ca suna diferit dimineata. Atunci cand te trezesti, intregul tau corp este intepenit si rigid deoarece nu s-a miscat timp de ore bune. Aceasta regula se extinde si asupra corzilor tale vocale. Acestea vibreaza atunci cand plamanii tai imping aerul prin ele, rezultand astfel sunetul pe care il auzi atunci cand vorbesti„, a explicat Dr. Michael Pitman, de la Ear Infirmary din cadrul spitalului Mount Sinai.

Atunci cand te trezesti, corzile tale vocale trebuie sa se incalzeasca la fel ca si restul corpului tau, spune specialistul. Inainte ca un atlet sa inceapa sa alerge, el se incalzeste, face exercitiide stretching si alearga incet la inceput, pentru a pune sangele in miscare.

Acelasi lucru este valabil si in cazul vocii tale sexy. Persoanele a caror profesie depinde de voce vor face chiar exercitii speciale pentru a incalzi corzile vocale, astfel incat acestea sa vibreze mai bine si sa scape de acea voce de dimineata.
Acest efect al vocii de dimineata poate fi agravat sau inrautatit daca tu ti-ai suprasolicitat vocea cu o seara inainte, poate dupa ce ai fost la un concert galagios sau ai baut mult alcool, care te deshidrateaza. Asa ca nu este de mirare ca simti in unele dimineti ca vocea ta este mai sexy decat de obicei.

Un alt vinovat ar putea fi modul in care dormi in timpul noptii. Iarna, cand caloriferele sunt pornite, iar aerul este uscat, oamenii care respira pe gura in loc sa respire corect pe nas pot realiza ca au ragusit, mai explica specialistul american. Nasul reuseste sa umezeasca aerul intr-un mod in care gura nu reuseste.

Mai exista si alte motive care pot sta la baza vocii tale sexy. Vocea ta diferita cu care te trezesti dimineata ar putea sa vina la pachet cu refluxul gastroesofagian. Unele persoane experimenteaza refluxul acidului si sucurilor gastrice in esofag in timpul zilei, in vreme ce alte persoane au reflux pe timpul noptii, in special atunci cand stau intinse in pat. Exista acid acolo in esofag, in special proteine care provin din stomac si care iti digera mancarea si care aproape ca pot digera tesutul tau. Iar acest lucru poate duce la corzi vocale inflamate.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here