Partenerii de cuplu care obisnuiesc sa bea impreuna au mai multe sanse sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti decat cuplurile in care partenerii nu impartasesc aceleasi obiceiuri de consum de alcool.

Aceasta este concluzia unei cercetari realizate de oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat Buffalo din New York. Profesorul Gregory Homish a analizat, timp de un deceniu, comportamentul indivizilor in materie de consum de alcool precum si nivelul de satisfactie al acestora in relatiile lor de cuplu.

Profesorul Homish a luat in calcul si viciile comune ale participantilor la studiul intins pe zece ani, cum ar fi fumat. La studiu au participat, pe o perioada de zece ani, 600 de cupluri, care au fost monitorizate de la casatorie incolo.

Rezultatul cercetarii a aratat ca partenerii de cuplu care obisnuiesc sa consume alcool impreuna prezinta sanse mai mari la relatii de lunga durata, la o mai mare satisfactie in viata amoroasa decat cele care nu impartasesc acest obicei.

Bineinteles, nu este vorba de consumul exagerat, necontrolat de alcool, ci pur si simplu de obiceiul de a bea o bere, un pahar de vin impreuna, in cuplu, seara, dupa o zi de munca.

Pe de alta parte, cercetarea a aratat ca, per total, partenerii care au obiceiuri sociale si de consum apropiate prezinta mai putine riscuri de a se confrunta cu nemultumiri majore in relatia de cuplu decat cei care nu au obiceiuri comune, scrie Lyla.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here