Zenit St. Petersburg are un nou antrenor!


După ce antrenorul italian Luciano Spalletti a fost demis de magnaţii ruşi, după cinci ani petrecuţi pe banca echipei sponsorizate de Gazprom , Zenit şi-a găsit un nou antrenor.  Italianul a fost dat afară după un parcurs slab atât în campionat cât și în UEFA Champions League, unde a pierdut acasă, 2-4, cu Borussia Dortmund, în turul optimilor de finală.Noul antrenor va fi portughezul Andre Villas-Boas, cel care a antrenat Chelsea şi Tottenham Londra dar a câştigat şi Europa League cu FC Porto.

Demis de Tottenham în decembrie 2013, tehnicianul de 36 de ani s-a înțeles cu Zenit și va fi prezentat oficial joi, 20 de martie.

Iată comunicatul de presă prin care cei de la Zenit anuntă acordul cu AVB:

“Clubul nostru a ajuns la un acord cu Andre Villas-Boas, care va fi noul antrenor al echipei. Contractul va fi semnat pe data de 20 martie, când va avea loc și prezentarea oficială. Înțelegerea este valabilă pe doi ani”

Deși rușii au anunțat oficial abia în această dimineată că s-au înțeles cu AVB, antrenorul Benficăi, Jorge Jesus, dezvăluise încă din urmă cu două zile că fostul tehnician al lui Tottenham va ajunge la Saint Petersburg. La Zenit, Andre Villas-Boas va lucra din nou cu brazilianul Hulk, pe care l-a pregătit la FC Porto.

Academica Coimbra, FC Porto, Chelsea și Tottenham sunt celelalte formații pregătite de Andre Villas-Boas în carieră, având un procentaj al victoriilor de peste 60%.

Marius Ghencea

 

 

Distribuie:1010


Leave a Reply

Your email address will not be published.