Tumblr a aparut in urma cu sase ani, fiind fondat de David Karp, ca un loc unde creativii sa-si puna in valoare operele si ar putea fi descris ca o imbinare intre WordPress, Twitter si Pinterest. In cei cativa ani de la aparitie, a ajuns sa gazduiasca 107,8 bloguri, o multime de magazine online si 50,6 miliarde de postari.

Tumblr pune accent pe consumul de continut, in detrimentul socializarii, asa cum ne-am fi asteptat de la o platforma de blogging, si atunci el devine o alternativa performanta la comertul social – social commerce – desfasurat pe Facebook. Rezultatele arata ca F-commerce nu are rezultate foarte bune atunci cand vine vorba de vanzarea unui produs. Pinterest ar putea sa fie urmatoarea alegere, dar marketingul aici consta intr-o multime de linkuri si … cam atat.

Tumblr nu este in niciun caz o platforma care sa se potriveasca tuturor, dar pentru acei comercianti care vor sa se adreseze unui public tanar, care au produse care se potrivesc in categoriile cele mai cautate si care au la dispozitie un timp limitat pentru a crea continut, serviciul de micro-blogging se poate dovedi o adevarata reteta de succes.

Vezi mai jos de ce ar fi o idee buna sa iei in considerare Tumblr pentru afacerea ta online.

 1. Un public mai tanar

Citește mai mult aici.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here