Deseori, ne întrebăm dacă suntem mai inteligenți, decât cei care ne înconjoară. Ca să găsim răspuns la această întrebare destul de delicată și subiectivă trebuie să fim în primul rând sinceri cu noi înșine.  Cine nu și-ar dori să fie considerat mai deștept?   Toată lumea își dorește să se evidențieze prin ”deșteptăciune”, sau cel puțin să pară mai ”erudită” decît media populației. Din acest motiv,   ar fi bine să ochim acea persoană, într-adevăr inteligentă pentru a putea învăța de la ea.  Noi, avem un răspuns la întrebarea cum să diferențiezi cine este cu adevărat o personalitate inteligentă   de cine  doar pare că este. 

Citește și:  Alimentele care îţi OMOARĂ inteligenţa

  1. Ei nu vorbesc  mult.  Motivul este simplu :  un om inteligent știe că doar ascultând ce spun ceilalți,  pot deveni mai deștepți.
  2. Ei cunosc o mulțime de lucruri diferite,  care nu țin doar de domeniul lor.   Persoanele deștepte se hrănesc cu stimulentul de a fi interesați de ceea ce fac alții.
  3. Ei combină serviciul, familia și interesele personale cu ușurință. Ei nu obosesc niciodată să țină aceste lucruri într-un echilibru. Jonglând cu aceste trei elemente, ei par  100 % anajați în ceea ce fac, pe toate fronturile simultan. Totuși, în spatele acestui scenariu perfect,  oamenii inteligenți au scheme prertinente după care fac pașii potriviți  ca să fie siguri că viața lor este perfect echilibrată.
  4. Ei se alimentează cu toată informația actuală. Nu tot timpul, dar destul de des urmăresc ce se întâmplă pe feed-ul rețelelor de socializare asigurându-se că  nu  au scăpat ceva important din vedere.  Ei prind din mers trendurile globale și reacțiile oamenilor la diferite evenimente.
  5. Chiar și atunci când treburile nu le merg atât de bine, ei vor rămâne cu zâmbetul pe buze. Persoanele inteligente nu pot fi debusolate de surprize neplăcute, pentru că ei au o gândire dezvoltată, care le generează o mulțime de soluții alternative înainte ca scenariile negative să intre în joc.
  6. Chiar dacă cunosc că sunt cele mai deștepte persoane din încăpere, nu-și pierd timpul demonstrând asta. În schimb, ei vor privi acest lucru ca pe o provocare încercțnd să   facă pe oricine altcineva la fel de inteligent.
  7. Dacă sunt liderii unui grup, ei vor face tot posibilul ca persoanele cu care colaborează să devină mai deștepte, mai sociabile și mai populare decât ei, în colectivul dat.  Pentru oamenii inteligenți, ceilalți nu reprezintă o amenințare. Ei știu bine că prezența cunoștințelor tot timpul constituie un avantaj. Iată de ce ei fac tot posibilul ca oamenii care-i înconjoară să devină mai deștepți decât ei.
  8. Ei au talente ascunse, pe care nu le arată nimănui, până nu vine timpul potrivit. Ei nu simt  nevoia să-și arate toate talentele, pentru a demonstra cuiva că sunt mai buni decât ei.

Citește continuarea pe blog.

Distribuie:930240

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here