Atunci cand incep sa apara problemele in dormitor, exista multe lucruri care-i framanta pe barbati: Am un libido scazut? Devin prea batran sau prea obosit pentru sex? E ceva in neregula cu mine?

Suna cunoscut? Adevarul este ca, pentru majoritatea barbatilor, libidoul scade odata cu inaintarea in varsta. De cealalta parte, in mod ironic, femeile au un libido din ce in ce mai crescut odata cu inaintarea in varsta, acest lucru ducand la dezechilibre sexuale ce pot distruge o relatie. Si totusi, care sunt principalele motive pentru care barbatii evita sexul?
 

1. Nu mai sunt la fel de atrasi de partenera

 Nicio femeie nu-si doreste sa auda asta. Totusi, statisticile arata ca aproape 50% dintre barbati sustin ca lipsa lor de interes pentru sex este cauzata, macar in parte, de scaderea atractiei fata de partenere. Acest lucru se intampla mai ales la barbatii casatoriti si, in special, in cazul celor trecuti de 45 de ani, care au fost casatoriti de peste un deceniu.

2. Au un complex si se simt nesiguri

Va vine sa credeti sau nu, multi barbati au un libido scazut deoarece sunt stresati in privinta sexului. Nesiguranta fata de fizicul lor, de marimea penisului sau privind performanta sexuala pot duce nu doar la o diminuare a libidoului, ci si la disfunctii erectile sau la alte afectiuni sexuale, obisnuite la barbati.

3. Scade nivelul de testosteron
Da, unii barbati se confrunta cu un libido scazut din cauza unui dezechilibru chimic din corp. Testosteronul este un factor-cheie in multe aspecte comportamentale si tendinte specifice masculului-alfa, iar un nivel scazut al acestuia poate genera depresie si o ambivalenta in interesul pentru activitatile ce erau considerate placute pana acum. In mod evident, sexul este numarul 1 pe aceasta lista pentru multi dintre barbati si un dezechilibru hormonal cauzat de o leziune sau de inaintarea in varsta (dar si de luarea in greutate, de exemplu) poate duce la o scadere rapida a dorintei de a face sex.
 

Care este vestea cea buna?

Toate cele trei motive pot fi rezolvate, in majoritatea cazurilor. Cea mai buna cale de a face asta este sa treci peste retineri si sa discuti deschis despre problemele tale. Ia masurile necesare (fa-ti un control medical ca sa vezi daca ai probleme hormonale, incearca sa slabesti, propune-i partenerei sa incercati lucruri noi, care sa-ti retrezeasca interesul) si cauta sa iti imbunatatesti viata sexuala – calitatea si cantitatea relatiilor sexuale sunt la fel de importante. De altfel, sexul este si o metoda de a trai mai sanatos, mai fericit si mai mult, lucru probat de numeroase studii stiintifice. Daca esti casatorit sau ai o prietena stabila, pe care o iubesti, nu-i poti face un cadou mai bun decat o relatie sexuala sanatoasa.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here