Biblia, cartea sfanta a crestinatatii, este plina de personaje care reprezinta Binele. Mai toate ne arata cum sa fim milostivi, iertatori si increzatori in puterea divina. Si totusi, in sutele de pagini ale cartii se vorbeste uneori si de lucruri mai putin crestinesti, savarsite de oameni care ar trebui, de fapt, sa fie un exemplu.

1. Lot a intretinut relatii sexuale cu cele doua fiice ale lui. Anuntat de doi ingeri ca cetatile Sodoma si Gomora vor fi distruse, el a fugit impreuna cu sotia si cele doua fete. Pe drum insa, sotia a privit in urma, iar drept pedeapsa a fost transformata in stalp de sare. Grozavia de-acum urmeaza. Dupa ce s-au adapostit intr-o pestera, fetele l-au imbatat, iar apoi au intretinut relatii sexuale cu el. Din incest au rezultat doi copii: Moab, tatal moabitilor, si Ben-Ammi, tatal ammonitilor.
Culmea este ca Sodoma si Gomora au fost distruse de Dumnezeu tocmai din cauza desfraului si a orgiilor, dar si ca Lot fusese singurul crutat tocmai pentru credinta si sufletul lui curat.
Initial, Lot isi daruise cele doua fiice virgine unor straini pentru a nu fi omorat, dar se dovedise ca pe cei doi ii interesau relatiile homosexuale.
2. Saul si-a vandut fiica
Una dintre cele mai faimoase fapte descrise in Biblie aduce in prim-plan lupta dintre David si Goliath. Totul a inceput cand Saul era pe cale sa piarda razboiul cu filistenii. Disperat sa castige, el a anuntat ca-si da fiica celui care il va ajuta sa nimiceasca vreo 100-200 de filisteni. Cu alte cuvinte, fata era un fel de moneda de schimb. Privit pe ansamblu, cifra nu era mare. De fapt, se urmarea demoralizarea dusmanului pentru ca planul de lupta sa poate fi pus in aplicare. La final, David a adus drept recompensa de razboi mai multi filisteni si s-a insurat cu fata cea mica a lui Saul.
3. Noe si-a blestemat baiatul pentru ca acesta l-a vazut dezbracat
Cine nu a auzit de Noe, cel care a adunat perechi din fiecare specie de pe Pamant, apoi le-a adapostit in arca lui, ca sa supravietuiasca Marelui Potop? Pana acum nimic de rau despre acest personaj, considerat cel mai drept om. La un moment dat insa, plictisindu-se, s-a imbatat cu vin si a adormit dezbracat. Ham, un baiat de-al lui, l-a vazut cum arata si le-a spus celorlalti doi frati. In loc sa-l certe pe Ham, Noe l-a blestemat pe Canaan sa fie pentru totdeauna sclavul fratilor lui.
4. Caleb si-a oferit fata oricui ii va nimici un oras
Se pare ca, indiferent de religie, femeile au fost dintotdeauna un fel de tap ispasitor. Considerate mai mult o moneda de schimb decat o fiinta umana, cele din islam, iudaism si crestinism au avut mai mereu un pret. Caleb, spre exemplu, care se angajase intr-un razboi greu, a fost de acord sa-si dea fata, Achsah, oricui reusea sa distruga un oras de-al inamicului. Pana la urma, curajosul s-a dovedit a fi Othiel, fratele lui Caleb. Astfel, apare si incestul.
5. Iefta si-a omorat fiica pentru ca I-a promis acest sacrificiu Lui Dumnezeu
Razboinic neinfricat si foarte credincios, in speranta unei noi victorii, Iefta a jurat sa-si sacrifice fata daca avea sa fie ajutat de Dumnezeu.
Desi a suferit din cauza promisiunii, si-a dus-o pana la capat.

Sursa

Distribuie:30000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here