Cand esti la inceputuri intr-o relatie ai tendinta sa iti vezi partenerul cu alti ochi. Ai vrea sa crezi ca el sau ea este alesul (aleasa) si te vezi alaturi de aceasta persoana pana la adanci batraneti.

Sunt, insa, cazuri, in care lucrurile nu merg bine si, oricat de mult ai vrea sa speri ca te inseli, omul de langa tine nu este ceea ce trebuie, iar relatia in loc sa te implineasca, te frustreaza si te face nefericit.

Iata 5 semne ca esti in relatia nepotrivita pentru tine si ca este timpul sa iei masuri.

1. Simti nevoia sa te schimbi pentru a-ti face partenerul fericit

Cu totii ne schimbam alaturi de o persoana, asa este si firesc. “Problema apare atunci cand trebuie sa-ti rastorni toate valorile doar pentru ca asa vrea partenerul, iar tu nu te regasesti in valorile lui. Daca iti cantaresti fiecare cuvant pe care il rostesti, daca iti monitorizezi fiecare pas, ca sa fii sigur(a) ca nu se supara partenerul pe tine, e un semn clar ca trebuie sa pui punct acelei relatii”, explica Virginia Gilbert, consilier familial.

2. Critica si ironia sunt la ele acasa in relatia voastra

Daca in relatia voastra sunt in mod constant critici, ironii si chiar jigniri care sa afecteze imaginea de sine a celuilalt, este un semn clar ca nu va aflati unde trebuie. “Critica poate fi constructiva si poate aduce schimbari in bine, insa daca este agresiva si imaginea de sine a unui om, este distructiva”, explica Tina Swithin, consilier marital.

3. Te intrebi constant pe unde este partenerul si ce face

Nu poti trai alaturi de un om daca nu poti avea incredere in el. Lipsa increderii duce la erodarea cuplului. “O relatie nu este o relatie daca in mod constant te intrebi pe unde umbla partenerul si ce mai pune la cale, cu cine se vede si de ce”, spune Marina Sbrochi, terapeut de cuplu.

4. Partenerul ia toate deciziile importante

Daca partenerul decide tot timpul lucrurile importante din relatia voastra, unde plecati, cand plecati, ce cumparati, cand cumparati, la ce petreceri sa mergeti, pe cine sa invitati la voi in casa, inseamna ca ceva nu este in ordine. “El este seful, iar tu subalternul disperat dupa cateva firimituri”, spune Virginia Gilbert.

5. Sexul lipseste cu desavarsire

O relatie nu inseamna numai sex, insa nici fara sex nu e o relatie. “Daca simti ca omul de langa tine este partenerul ideal, insa nu puteti face sex, cere sfatul unui sexolog care sa va ajute sa depasiti momentul. Daca nu mai simti atractie fata de partener, atunci pune punct relatiei intr-un mod civilizat”, explica Marina Sbrochi.

 

Distribuie:2010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here