1. Iubirea nu este tot una cu atracţia fizică

 Studii în care creierul a fost scanat în timp real, au arătat că pofta trupească se manifestă într-o zonă a creierului numită “zona de recompensă”, pe când iubirea se manifestă în zonele creierului dedicate empatiei şi compasiunii. Aşadar poţi iubi pe cineva, fără să doreşti acea persoană din punct de vedere fizic.

2. Iubirea creează dependenţă

Creierul tău stochează sentimentele intense folosindu-se de aceleaşi resurse neuronale utilizate de o persoană care este dependentă de droguri. Practic, creierul tău tratează euforia constantă pe care o simţi ca şi cum ai fi dependent de droguri datorită dorinţei tale excesive de a rămâne în această stare o perioadă cât mai îndelungată de timp.

3. Atunci când iubeşti, încetezi să mai gândeşti logic

Când suntem îndrăgostiţi, creierul nostru inhibă abilitatea de a lua decizii bazate pe logică.
Zona frontală a creierului, responsabilă cu deciziile logice (funcţia executivă), este inhibată aproape complet datorită sentimentelor intense pe care le trăieşti.

4. Dragostea poate fi foarte dureroasă din punct de vedere fizic

Ai fost refuzat vreodată de persoana iubită? Atunci cred că ştii despre ce vorbesc.
Să fii refuzat de persoana iubită generează răspunsuri puternice în zone ale creierului responsabile cu semnalizarea durerii fizice, scrie 1cartepesaptamana.ro. Astfel, un refuz venit la momentul nepotrivit, poate fi la fel de dureros ca un pumn în stomac.

5. Iubirea te face mai fericit

Persoanele care sunt îndrăgostite, înregistrează niveluri ridicate de dopamină, un neurotransmiţător care alimentează zonele creierului responsabile cu transmiterea plăcerii.
Astfel, persoanele îndrăgostite resimt în continuu plăcere, de aceea sunt mereu înclinate să spună că sunt fericite.


6. Iubirea te face mai sănătos

Ţinându-ţi partenerul de mână este suficient să te ferească de stres, să îţi îmbunătăţească tensiunea, să îţi amelioreze durerile fizice şi are un efect benefic per total asupra sănătăţii.

Apropierea fizică faţă de o persoană pe care o iubeşti declanşează un răspuns din partea corpului care secretă serotonină, numit pe bună dreptate şi “hormonul fericirii”.

7. Iubirea ne face să ne simţim în siguranţă

Cercetările arată că atunci când suntem îndrăgostiţi de cineva sau iubim pe cineva, partea creierului responsabilă cu frica şi cu emoţiile negative este inhibată complet.
Din acest motiv, ne simţit atât de în siguranţă alături de persoana iubită.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

Abonare
Distribuie:25000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here