A fost inventat simulatorul digital de gust

Home > A fost inventat simulatorul digital de gust

Un dispozitiv inventat de oamenii de stiinta din Singapore se joaca cu senzatiile tale.

Cercetatorii de la Universitatea Nationala din Singapore au reusit sa creeze un dispozitiv care te pacaleste ca ai gustat ceva sarat, dulce, acru sau amar. E vorba de un dispozitiv care sta pe varful limbii si simuleaza gusturile respective.

Oamenii de stiinta spun ca dispozitivul inventat de ei are la baza un electrod, care stimuleaza papilele gustative. Acesta le face sa ii transmita creierului un semnal prin care il atentioneaza ca utilizatorul noului gadget a mancat ceva sarat, dulce, amar sau acru.

Dispozitivul creat de cercetatorul Nimesha Ranasinghe si colegii lui se numesteSimulator Digital de Gust. El functioneaza trimitand curent de intensitate mica si mici schimbari de temperatura pentru a pacali limba. “Am descoperit ca stimularea termica a varfului limbii si curentul electric noninvaziv genereaza cu succes gusturile primare”, a declarat cercetatorul.

Deocamdata, studiul este la inceput, iar dispozitivul pe care il utilizeaza este voluminos, insa oamenii de stiinta cred ca e posibil sa inglobeze aceasta tehnologie intr-un aparat compact. Ei mai lucreaza acum pentru a simula mirosul si textura, insa acestea sunt lucruri si mai complicate.

Echipa lucreaza, de asemenea, si la ceea ce se numeste “Acadeaua Digitala”, care foloseste aceleasi principii. Acest dispozitiv este in teste momentan, dar ar putea fi folosit pentru a stimula si alte regiuni ale limbii, potrivit cnet.

 

sursa: yoda.ro

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here