2014 ar putea fi ultimul an în care toţi absolvenţii de gimnaziu se pot înscrie în învăţământul liceeal, chiar dacă au luat sub cinci la testarea naţională. Nu se ştie câţi vor reuşi să-l şi termine, date fiind rata de abandon tot mai mare şi rezultatele slabe de la bacalaureat.  2,26! Aceasta este cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu în acest an.

Anul acesta, aproape toţi absolvenţii claselor a VIII-a au fost repartizaţi la un liceu, din prima etapă. Pentru restul, există a doua şansă, pe 24 iulie.

Toţi copiii vor prinde un loc la liceu. Potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au luat sub 5 la Evaluarea Naţională.

Anul acesta s-a înregistrat şi un record la admiterea în liceu: cea mai mica medie din istoria învăţământului. Un copil a intrat 2,26 la un liceu din Sebeş.

Şi la un liceu din Suceava a fost admis un elev 2,55. Din fericire, acestea sunt excepţiile. Avem şi mulţi elevi silitori, care s-au zbătut să prindă un loc la un liceu de renume.

Printre cele mai bune licee se află află Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, din Bucureşti, unde ultima medie de intrare a fost 9,56, şi colegiul Naţional “Emil Racoviţă”, din Cluj Napoca, cu ultima medie de admitere 9,52.

Anul acesta, pentru admiterea în liceu media de la evaluare a avut o pondere de 75%, iar cea din cei patru ani de gimnaziu a contat în proporţie de 25%.

Distribuie:23000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here