Bild, cel mai mare ziar din Germania, interzice, incepand de ieri, accesul pe site-ul lor de stiri celor care au AdBlock instalat, a anunțat marți Axel Springer, potrivit Bloomberg.

Astfel, daca vrei sa citesti stirile de pe Bild trebuie fie sa-ti dezactivezi AdBlock-ul, fie sa cumperi un abonament de 3 euro pe luna, care va fi fara reclame.

Compania spune că, după plata respectivului abonament, abonații vor beneficia de eliminarea aproape în totalitate a conţinutului publicitar de pe site, de timpi mai buni de încărcare şi va contribui la protejarea jurnalismului de calitate. Se estimează că programele de blocare a reclamelor pe internet sunt folosite în acest moment de peste 200 de milioane de utilizatori la nivel global, iar numărul lor va crește în continuare, scrie programegratuitepc.com.

Majoritatea utilizatorilor cred ca  ca totul e gratuit, daca e pe internet, iar publisherii isi inchid site-urile daca nu afiseaza reclame.

De aceea incep sa ignore tot mai mult comentariile de la cei care se plang de cate un link afiliat (care nu fura din buzunarul nimanui) sau de cate un articol platit (pe care le facem oricum in asa fel incat informatia sa fie in continuare utila). Vreti ca site-urile pe care le vizitati sa traiasca? Atunci sustineti-le, nu le puneti bete in roate, scrie arenait.net.

Majoritatea scandalurile  impotriva AdBlock sunt  pornite de catre publisheri.

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here