Tot mai mulţi copii care consumă etnobotanice ajung în clinica de toxicologie a Spitalului “Grigore Alexandrescu” din Capitală, unii având doar şase – şapte ani, potrivit medicului Dumitru Orăşeanu.

 

Tot mai mulţi copii cu vârste cuprinse între 6 şi 7 ani care consumă etnobotanice ajung la clinica de toxicologie. Agenţia Naţională Antidrog (ANA) spune însă că aceste cazuri sunt excepţii, însă medicii atrag atenţia că numărul cazurilor este în creştere, fapt confirmat şi de rapoartele internaţionale care atestă că vârsta de consum a scăzut la sub 10 ani.

Medicii sunt alarmaţi de numărul tot mai mare de copii care au sub 10 ani şi ajung pe secţiile de toxicologie din spitalele de pediatrie în urma consumului de etnobotanice. Drogurile sunt la îndemâna micuţilor atât prin intermediul online, cât şi prin cel al dealerilor din şcoli.

„Părinţii nu ştiu ce fac copiii pe internet şi, în multe cazuri, nu le cunosc anturajul. Şcoala este, de asemenea, o sursă de clienţi pentru dealeri, iar campanii de combatere a traficului în şcoli nu au fost, ci doar campanii de prevenire a consumului”, a declarat sociologul Mihail Carp.

Potrivit medicilor, numărul copiilor consumatori de etnobotanice este în creştere, iar substanţele din aceste produse pot fi chiar mai periculoase decât cele din drogurile ilegale.

Sursa: adevarul.ro

AbonareDistribuie:40000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here