Un barbat inarmat a fost arestat, joi seara, dupa ce a patruns inarmat in sediul televiziunii nationale din Olanda, cerand timp de emisie pentru a face o declaratie, inainte de a fi arestat fara ca incidentul sa se soldeze cu victime.

Tanarul imbracat la costum a reusit sa intre pana intr-unul dintre studiouri, iar imaginile cu el plimbandu-se cu pistolul in mana au fost inregistrate de camerele televiziunii.

Incidentul a avut loc in jurul orei locale 20.00 (ora 21.00, ora Romaniei – n.red.), cand principalul buletin de stiri al serii de pe postul Nederlandse Omroep Stichting (NOS) a fost anulat, iar sediul televiziunii a fost evacuat, relateaza NBC News, citat de ziare.com.

Un angajat a fost nevoit sa-l conduca pe barbat pana intr-un studio nefolosit al sediului din orasul Hilversum, aflat la circa 20 de kilometri distanta de Amsterdam.

„Lucrurile care vor fi spuse… sunt afaceri internationale foarte mari. Suntem angajati de serviciul de securitate”, s-a auzit barbatul spunandu-i unei alte persoane din incapere, potrivit BBC.

Aici, tanarul inarmat a aruncat in cele din urma arma si s-a predat politistilor care l-au somat si l-au arestat, fara a se inregistra victime si fara sa se traga focuri de arma sau ca tanarul sa opuna rezistenta.

Se pare ca atacatorul avea si o scrisoare de amenintare pe care a dat-o angajatilor, prin care ameninta cu explozia unei bombe si cu atacuri cibernetice, daca va fi impiedicat sa intre in direct, in timp ce agentia Associated Press informeaza ca tanarul pretindea ca apartine unui „colectiv al hackerilor”.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here