Fără să-ţi dai seama, anumite lucruri pe care le faci zilnic îţi erodează creierul şi capacitatea lui de a funcţiona la cote optime. Astfel, îţi reduci capacităţile cognitive şi, odată cu avansarea în vârstă, pot apărea tulburări degenerative.

Iata care sunt cele mai periculoase obiceiuri care iti distrug creierul:

1. Nu ai ganduri stimulative

Gandirea este cel mai bun antrenament al creierului. Gandeste-te la diverse lucruri, analizeaza, scrie, exploreaza, antreneaza-ti curiozitate, astfel incat creierul sa lucreze si sa fie intotdeauna proaspat. Daca nu-ti folosesti creierul, acesta isi micsoreaza marimea, ca orice muschi.

2. Nu mananci micul dejun

Persoanele care nu mananca dimineata au un nivel foarte scazut al glicemiei, ceea ce inseamna ca la creier nu ajung suficienti nutrienti. Cu timpul, absenta micului dejun duce la degenerarea creierului.

3. Prea multa mancare

Nici extrema cealalta in care mananci foarte mult nu este sanatoasa pentru organism in general si pentru creier in special. Si asta pentru ca elementele care sunt in plus si nu sunt folosite de catre organism incep sa se depuna pe artere, ingrosandu-le si astfel sangele nu va mai circula corespunzator. Iar un creier neoxigenat este un creier fara putere.

4. Fumatul

Fumul de tigara nu afecteaza numai plamanii, ci si creierul. Substantele din tigari interfereaza cu celulele, facand creierul sa se micsoreze.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here