Anumite datorii pe care românii le-au avut la Finanţe vor fi anulate. Această dispoziție face parte dintr-o lege care a fost adoptată de Camera Deputaților, la sfârşitul lunii trecute, potrivit money.ro. Conform normelor aprobate de forul legislativ de la București, contribuția de sănătate din anii 2012-2015 va fi ștearsă de Fisc, pentru anumite categorii de români.

Potrivit acestei legi, în cazul românilor ale căror venituri au fost reconsiderate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și au fost încadrate la alte categorii, unde era obligatoriu să se plătească contribuțiile de sănătate (CASS), aceştia vor fi scutiți de plata datoriilor, dar și de penalizările existente la această dată.

Conform noii legi, se vor șterge datoriile referitoare la contribuțiile de sănătate, de la 1 ianuarie 2012 și până pe 31 ianuarie anul curent, pentru mai multe categorii de români. Astfel, beneficiarii acestei legi adoptate de Parlamentul României vor fi tinerii care au vârste de până la 18 ani, precum şi persoanele între 18-26 de ani care să fac parte din categoriile studenți, elevi sau ucenici.

Alte categorii vor fi persoanele care au vârsta mai mică de 26 de ani şi au provenit din sistemele de protecție al copiilor, persoanele de sex feminin însărcinate și lăuzele, cu condiția să nu fi obținut venituri pentru care se datora contribuția ori dacă au realizat venituri mai mici decît salariul minim din România.

Tot în această lege, se prevede faptul că se va anula diferența obligațiilor fiscale și celelalte sume considerate în urma recalificării. Aceste venituri au însemnat indemnizații primite în perioadele unei delegări și a unei detașări a salariaților, ce au lucrat în alt stat.

De asemenea, sunt șterse și diferența de TVA corespunzătoare veniturilor obținute din drepturi ale proprietății intelectuale, dar și obligațiile financiare denumite accesorii, care au fost consemnate datorită depășirilor plafoanelor și a sustragerii de la înregistrarea din categoria de plătitori de TVA. Acestea din urmă se referă la perioda de timp de dinainte de 1 iulie 2015, scrie ro.blastingnews.com.

Intra in discutie

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here