Angajaţii din sistemul sanitar, în grevă de avertisment

Home > Angajaţii din sistemul sanitar, în grevă de avertisment

Angajaţii din sistemul sanitar au intrat luni în grevă de avertisment. Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au spus că în unităţile sanitare activitatea a fost oprită timp de două ore, fiind asigurate o treime din activitate şi urgenţele.

Greva de avertisment organizată de Federația Sanitas a început la ora 8.00, în cabinete medicale, dar şi în spitale, scrie Mediafax. În unele unităţi sanitare, membrii Federaţiei Sanitas s-au adunat pe holuri pentru a protesta, ei reclamând că au salarii mici şi cerând demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Aproape 100.000 de angajaţi din sistemul sanitar au fost în greva de avertisment, a declarat luni, pentru Mediafax, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi. Acesta a precizat că ministrul Sănătăţii “nu a jucat corect” şi le-a cerut managerilor să verifice câţi doctori sunt în grevă.

“Din păcate, ministrul Sănătăţii nu a jucat corect, a cerut managerilor să verifice câţi doctori sunt în grevă. Protestul nostru este susţinut până acum de aproape 100.000 de oameni din toate unităţile sanitare, cu excepţia Spitalului Judeţean Braşov, unde managerul i-a ameninţat pe protestatari”, a spus liderul Federaţiei Sanitas.

Marius Sepi a adăugat că greva de avertisment nu a afectat internările de urgenţă şi că a cerut liderilor din unităţile sanitare să transmită managerilor lista nominală a persoanelor care sunt în grevă.

Citește aici continuarea articolului.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here