Începe al treilea război mondial. Acesta a fost mesajul şocant anunţat ieri. Hackeri au preluat temporar controlul, vineri, asupra conturilor de Twitter ale mai multor publicaţii americane şi au publicat mesaje false, potrivit cărora Papa Francisc ar fi anunţat declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial sau lupte între Statele Unite şi China, scrie Mediafax.  

Potrivit unui mesaj apărut pe contul agenţiei de presă United Press International (UPI), Papa ar fi afirmat că “al Treilea Război Mondial a început”, în timp ce contul cotidianului New York Post informa că portavionul USS George Washington a fost vizat de rachetele chineze.
Un oficial al Pentagonului a precizat că mesajul referitor la ostilităţile cu China este “eronat”.

Mesajele au fost ulterior şterse de pe Twitter.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp, condus de Rupert Murdoch, a declarat: “Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru o perioadă scurtă de timp. Anchetăm acest caz”.

Alte mesaje false au evocat convocarea de către preşedinta Rezervei Federale, Janet Yellen, a unei reuniuni de urgenţă, pentru a fixa o dobândă de referinţă negativă.

Un alt mesaj afirma că patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dând asigurări că o astfel de acţiune nu va avea impact asupra conturilor de economii, informează Mediafax.  

AbonareDistribuie:0020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here