Aparatele electrocasnice care consumă cel mai mult, chiar și atunci când sunt închise

Home > Aparatele electrocasnice care consumă cel mai mult, chiar și atunci când sunt închise

Aparatele electrocasnice nefolosite, dar care stau tot timpul în priză produc un consum suplimentar pe an echivalent cu 500 de kw, potrivit unui studiu realizat de International Consumer Research & Testing (ICRT).

Din categoria micilor „vampiri energetici” fac parte cuptorul cu microunde, ceasul cu radio sau televizorul, conectate tot timpul la electricitate.

Studiul ICRT, citat de bugetulfamiliei.ro, arată care dintre aceste electrocasnice consumă cel mai mult.
Cel mai mare consumator de energie electrică atunci când nu este folosit este boilerul de bucătărie, care înregistrează un consum de 142 de kw/an.

Următorul aparat în topul celor mai mari consumatori latenți de energie este faxul, cu un consum de 114 kw/an.

La o diferență semnificativă de consum se clasează televizorul care stă tot timpul în priză. Consumul anual de energie al acestuia este de 48 kw.

Și asta în timp ce computerul utilizează 43 kw/an, iar un sistem wi-fi conectat tot timpul la energia electrică consumă 30 kw/an.

Categoria „consumatorilor paraziți” de electricitate este completată de radio, care deși neutilizat, lăsat tot timpul în priză înregistrează un consum de 16 kw/an.

Următoarea pe aceeași listă se clasează imprimanta, cu un consum de 15 kw/an, echivalent cu cel al unui ceas cu radio.

Cuptorul cu microunde lăsat în priză are același consum cu cel al unei cafetiere lăsate în priză, de 13 kw/an, în timp ce telefonul fix fără fir consumă anual 7 kw.

Consumul mediu al unui aparat variază de la 1 la 10 kw pe lună, care trebuie înmulțiți cu fiecare electrocasnic lasat în priză atunci când nu este folosit.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here